Κοσμος

Γερμανία: Πτώση CDU/CSU και Πρασίνων, άνοδος SPD και AfD

Δημοσκόπηση της Bild

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bild.jpg
SPD © EPA/HAYOUNG JEON

Aπό τη δημοσκόπηση της Bild, για το πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία, προκύπτει ανάκαμψη του SPD.

Τόσο οι Πράσινοι (Die Gruenen) όσο και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και --Bαυαροί- Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), καταγράφουν απώλειες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων INSA που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας "Bild". 

CDU / CSU χάνουν 1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας και θα ελάμβαναν 26,5%, εάν διεξήγοντο εθνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή. 

Οι Πράσινοι έχουν απώλειες της τάξεως του 1,5% και το ποσοστό τους θα ήταν 20,5%.

Απώλειες της τάξεως του 0,5% καταγράφουν επίσης το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) που θα ελάμβανε 9,5% και οι οι Φιλελεύθεροι (FDP), 7,5%.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) σημειώνει άνοδο 2% και θα ελάμβανε 14,5%, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 15%, δηλαδή άνοδο 1%.

Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά ο κυβερνών μεγάλος συνασπισμός (GroKo), αποτελούμενος από τα συντηρητικά κόμματα CDU/CSU και το SPD, θα ελάμβανε συνολικά 41%.

Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες και Αριστερά θα συγκέντρωναν 44,5%. CDU/ CSU και Πράσινοι θα συγκέντρωναν 47% και θα είχαν περιορισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο συνασπισμός CDU/CSU, SPD και FDP θα συγκέντρωνε 48,5%, ποσοστό που επίσης θα επαρκούσε για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Aπό τη δημοσκόπηση προκύπτει ανάκαμψη του SPD. Επίσης, ότι μόνο 2,5% χωρίζει Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινους και Αριστερά από το να έχουν πλειοψηφία στην επόμενη ομοσπονδιακή Βουλή /Bundestag», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου INSA Xέρμαν Μπίνκερτ. «Οι Χριστιανοδημοκράτες συζητούν αυτή τη στιγμή για τον υποψήφιο καγκελάριό τους στις προσεχείς εκλογές, αλλά δεν είναι πλέον βέβαιον αν θα μπορέσουν να ορίσουν αυτοί τον επόμενο καγκελάριο»,πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Bild

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ