- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ομάδα ενόπλων σκότωσε τουλάχιστον 30 ανθρώπους στη Νιγηρία, κάηκαν ζωντανοί 21
Ομάδα ενόπλων που μετακινούνταν με μοτοσικλέτες σκότωσε τουλάχιστον 30 ανθρώπους στις επιθέσεις που εξαπέλυσε σε δύο χωριά στην πολιτεία Κατσίνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Σάββατο.
Οι δράστες της επίθεσης έκαψαν ζωντανούς 21 ανθρώπους και σκότωσαν χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα άλλους εννέα χωρικούς στο Ντανκάρ και στο Τσάουα, όπου λεηλάτησαν τρόφιμα και έκλεψαν ζώα, κατά την αστυνομία.
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη βορειοδυτική Νιγηρία από πέρυσι. Η κυβέρνηση αποδίδει γενικά τις δολοφονίες, τις απαγωγές και τις κλοπές στην περιοχή σε "ληστοσυμμορίτες".
Ο Σανούσι Μπούμπα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κατσίνα, επιβεβαίωσε τον απολογισμό των νεκρών ενώ σημείωσε ότι στάλθηκαν στα χωριά δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού και ότι διενεργείται έρευνα.
Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας επισημαίνουν ότι οι αρχές της Νιγηρίας δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε νέες εστίες ανασφάλειας, καθώς ήδη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον ανταρτοπόλεμο των τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, τις ταραχές σε κεντρικές πολιτείες καθώς και τη δράση ένοπλων οργανώσεων στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.
Ο απολογισμός των θυμάτων της βίας δεν παύει να αυξάνεται στη Νιγηρία. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο σε επίθεση που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.