Κοσμος

Κοροναϊός: Νεκροί έξι γιατροί & νοσηλευτές στην Κίνα

Χιλιάδες έχουν μολυνθεί προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Oι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι έξι γιατροί και νοσηλευτές έχουν πεθάνει από τον νέο κοροναϊό. Τουλάχιστον 1.716 έχουν μολυνθεί.

Κινέζοι αξιωματούχοι έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που έχει χάσει τη ζωή του ή έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό στη «μάχη» αντιμετώπισης του νέου ιού στην επαρχία Χουμπέι.

Δημοσίευμα του BBC, επικαλούμενο τις υγειονομικές αρχές της Χουμπέι, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έξι άτομα από ιατρικό προσωπικό είναι νεκρά, ενώ τουλάχιστον 1.716 έχουν μολυνθεί από την ημέρα εμφάνισης του νέου κοροναϊού.

Τα νέα στοιχεία προβληματίζουν τις κινεζικές αρχές αλλά και τους αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αποτελεσματικότητα του υφιστάμενου προστατευτικού εξοπλισμού του ιατρικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα πέθανε ο οφθαλμίατρος Λι Γουένλιανγκ, ο οποίος πρώτος είχε προειδοποιήσει τον κόσμο για την έξαρση του COVID-19.

Στο μεταξύ στον μακρύ κατάλογο των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν ακόμη 122 άνθρωποι στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας τοπικής επιτροπής Υγείας. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τις 63.922, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.