- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Μακρόν δίπλα στη «βλάσφημη» προς το Ισλάμ Μίλα
Η γκέι μαθήτρια που έχει διχάσει τη Γαλλία γιατί έκανε λόγο για «θρησκεία του μίσους»
Η βλασφημία δεν είναι «κανένα έγκλημα» δηλώνει ο Μακρόν και στηρίζει τη μαθήτρια που δέχθηκε από παντού πυρά γιατί αποκάλεσε το Ισλάμ «θρησκεία μίσους».
Στο πλευρό της ανοιχτά ομόφυλης μαθήτριας Μίλα στάθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στη συζήτηση που έχει διχάσει τη χώρα και αφορά μια δήλωση της 16χρονης για το Ισλάμ ως «θρησκεία μίσους».
Ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η βλασφημία δεν είναι «κανένα έγκλημα». Υπερασπίστηκε την έφηβη Μίλα, η οποία δέχθηκε απειλές και αποβλήθηκε από το σχολείο της, αφού μέσω live βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα καταφέρεται κατά των θρησκειών. Η παρέμβαση Μακρόν έρχεται μετά την κριτική της υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία υποστήριξε ότι η επίθεση της Μίλα ήταν «επίθεση στην ελευθερία της συνείδησης», χαρακτηρίζοντας ότι οι απειλές θανάτου ήταν «απαράδεκτες».
«Στη συζήτηση αυτή αγνοούμε το γεγονός ότι η Μίλα είναι ανήλικη. Της οφείλουμε προστασία στο σχολείο, στην καθημερινότητά της, στις κινήσεις της» δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Dauphiné Libéré και πρόσθεσε: «Η αναγκαιότητα να υπάρχει καλύτερη προστασία για τα παιδιά είναι διαφορετική από την κριτική στις θρησκείες. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: έχουμε το δικαίωμα στη βλασφημία, στην κριτική, στην σάτιρα για τις θρησκείες. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η πρόκληση μίσους και η επίθεση στην αξιοπρέπεια του οποιουδήποτε», επικροτώντας την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για την Μίλα.
Η Μίλα χαρακτήρισε το Ισλάμ «θρησκεία του μίσους» αντιδρώντας στα ομοφοβικά σχόλια που δεχόταν στον λογαριασμό της από ένα μουσουλμάνο σχολιαστή και χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ο μη κατονομαζόμενος μουσουλμάνος σχολιαστής την αποκάλεσε «βρομιάρα λεσβία».
Από την ημέρα της ανάρτησης και μετά η 16χρονη έχει δεχθεί απειλές σε βάρος της ζωής της και έχει αναγκαστεί να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο. Ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει. Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίμαχη ανάρτηση η Γαλλίδα δήλωσε ότι «ήθελε να βλασφημήσει και το έκανε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.