- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μακρόν δίπλα στη «βλάσφημη» προς το Ισλάμ Μίλα
Η γκέι μαθήτρια που έχει διχάσει τη Γαλλία γιατί έκανε λόγο για «θρησκεία του μίσους»
Η βλασφημία δεν είναι «κανένα έγκλημα» δηλώνει ο Μακρόν και στηρίζει τη μαθήτρια που δέχθηκε από παντού πυρά γιατί αποκάλεσε το Ισλάμ «θρησκεία μίσους».
Στο πλευρό της ανοιχτά ομόφυλης μαθήτριας Μίλα στάθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στη συζήτηση που έχει διχάσει τη χώρα και αφορά μια δήλωση της 16χρονης για το Ισλάμ ως «θρησκεία μίσους».
Ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η βλασφημία δεν είναι «κανένα έγκλημα». Υπερασπίστηκε την έφηβη Μίλα, η οποία δέχθηκε απειλές και αποβλήθηκε από το σχολείο της, αφού μέσω live βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα καταφέρεται κατά των θρησκειών. Η παρέμβαση Μακρόν έρχεται μετά την κριτική της υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία υποστήριξε ότι η επίθεση της Μίλα ήταν «επίθεση στην ελευθερία της συνείδησης», χαρακτηρίζοντας ότι οι απειλές θανάτου ήταν «απαράδεκτες».
«Στη συζήτηση αυτή αγνοούμε το γεγονός ότι η Μίλα είναι ανήλικη. Της οφείλουμε προστασία στο σχολείο, στην καθημερινότητά της, στις κινήσεις της» δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Dauphiné Libéré και πρόσθεσε: «Η αναγκαιότητα να υπάρχει καλύτερη προστασία για τα παιδιά είναι διαφορετική από την κριτική στις θρησκείες. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: έχουμε το δικαίωμα στη βλασφημία, στην κριτική, στην σάτιρα για τις θρησκείες. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η πρόκληση μίσους και η επίθεση στην αξιοπρέπεια του οποιουδήποτε», επικροτώντας την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για την Μίλα.
Η Μίλα χαρακτήρισε το Ισλάμ «θρησκεία του μίσους» αντιδρώντας στα ομοφοβικά σχόλια που δεχόταν στον λογαριασμό της από ένα μουσουλμάνο σχολιαστή και χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ο μη κατονομαζόμενος μουσουλμάνος σχολιαστής την αποκάλεσε «βρομιάρα λεσβία».
Από την ημέρα της ανάρτησης και μετά η 16χρονη έχει δεχθεί απειλές σε βάρος της ζωής της και έχει αναγκαστεί να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο. Ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει. Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίμαχη ανάρτηση η Γαλλίδα δήλωσε ότι «ήθελε να βλασφημήσει και το έκανε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.