- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεπουλάνε ακόμα οι νυχτερίδες για το κρέας τους
Οι Ινδονήσιοι δεν τρομάζουν από τον νέο κοροναϊό
Νέος κοροναϊός: Ξεπουλάνε οι νυχτερίδες στην Ινδονησία παρά την επιδημία.
Εξακολουθεί να κάνει πωλήσεις και να είναι δημοφιλές προς βρώση το κρέας της νυχτερίδας σε κάποιες περιοχές της Ινδονησίας, παρά τις έρευνες που αναφέρουν ότι ο νέος κοροναϊός από την Κίνα ενδέχεται να προήλθε από τις νυχτερίδες προτού περάσει στους ανθρώπους.
Η φυλή Μιναχάσαν που ζει στο βόρειο Σουλαουέσι χρησιμοποιεί το κρέας νυχτερίδας στο παραδοσιακό της φαγητό με κάρυ με την ονομασία «πανίκι». Σε αυτό χρησιμοποιούνται ολόκληρες οι νυχτερίδες, περιλαμβανομένων των κεφαλιών και των φτερών τους.
«Ο κοροναϊός δεν επηρέασε τις πωλήσεις», δήλωσε ο έμπορος Στένλι Τιμπουλένγκ από τον πάγκο του στην πόλη Τομοχόν του βόρειου Σιλαουέσι, νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας Μανάντο. «Στην πραγματικότητα οι πωλήσεις συνεχίζονται. Πάντα ξεπουλάμε», πρόσθεσε. Κατά μέσο όρο, ο Τιμπουλένγκ πουλάει 50 με 60 νυχτερίδες, ενώ στη διάρκεια εορτών μπορεί να πουλήσει ακόμη και 600.
«Οι νυχτερίδες είναι η αγαπημένη πηγή πρωτεϊνών για τους κατοίκους, κυρίως στο βόρειο Σουλαουέσι», δήλωσε ο Ουίλιαμ Β. Βονγκσό, ειδικός στην κουζίνα της Ινδονησίας και συγγραφέας περισσότερων από έξι βιβλίων. «Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι τα φτερά», πρόσθεσε. Πρώτα, αφαιρούν τους αδένες από τις μασχάλες και τον λαιμό της νυχτερίδας για να ξεφορτωθούν την άσχημη οσμή τους. Μετά τις καίνε για να φύγουν οι τρίχες τους προτού τις κόψουν και τις μαγειρέψουν με βότανα, μπαχάρια και γάλα καρύδας.
Ο κοροναϊός πιστεύεται ότι προήλθε από μια αγορά τροφίμων στην Γουχάν, στην οποία πωλούνταν παρανόμως άγρια ζώα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι προήλθε από τις νυχτερίδες και μετά πέρασε στους ανθρώπους, πιθανότατα μέσω ενός άλλου είδους. Προς το παρόν, κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στην Ινδονησία, όμως η επιδημία ώθησε αρκετά εστιατόρια της Τζακάρτα να αφαιρέσουν τις νυχτερίδες από το μενού τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.