Κοσμος

Θρίλερ: Έδωσαν εξιτήριο σε φορέα του κοροναϊού - Τον ψάχνουν

Συναγερμός στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάδρομος νοσοκομείου
Διάδρομος νοσοκομείου/© Pixabay

Συναγερμός: Άφησαν κατά λάθος επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού να φύγει από το νοσοκομείο στο Σαν Ντιέγκο - Του είπαν ότι είναι καθαρός.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι γιατροί νοσοκομείου έδωσαν κατά λάθος εξιτήριο σε φορέα του κοροναϊού. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα και σήμανε συναγερμό. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του επικίνδυνου ιού στη συγκεκριμένη πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του είπαν ότι οι εξετάσεις του είναι «καθαρές» και μπορεί να φύγει. Πλέον, αστυνομικοί τον αναζητούν.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν από τους επιβάτες στην πρώτη πτήση με την οποία επαναπατρίστηκαν Αμερικανοί από την πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα-φάντασμα της Χουμπέι στην Κίνα, εστία της μόλυνσης του 2019-nCoV. Τόσο αυτός όσο και άλλα τρία άτομα είχαν τεθεί σε απομόνωση στη στρατιωτική βάση Μιραμάρ. Συνολικά 13 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ. Έχουν εντοπιστεί στις πολιτείες Αριζόνα, Καλιφόρνια, Ιλινόις, Μασαχουσέτη, Ουάσινγκτον και Ουισκόνσιν.

Ο κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.018 ανθρώπους, με τα κρούσματα να ανέρχονται σε 43.141. Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Κίνας παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωση του επικίνδυνου ιού, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για «πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο» και ειδικός επιδημιολόγος των υγειονομικών αρχών του Χονγκ Κονγκ δεν αποκλείει ο συγκεκριμένος ιός να μολύνει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, αν τελικά δεν μπορέσει να μπει ένα «φρένο» στην εξάπλωσή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ