Κομισιόν: Έρχεται νέα συμφωνία για μετανάστευση και άσυλο
Οι χώρες-μέλη θα είναι υποχρεωμένες να συνεισφέρουν στην αλληλεγγύη
Κομισιόν: Ποιες αλλαγές προωθούνται στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Εργαζόμαστε εντατικά για τη νέα συμφωνία για τη μετανάστευση και το άσυλο», τόνισε η ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «RealNews», και υπογράμμισε ότι η Επιτροπή στοχεύει σε έναν «υλοποιήσιμο συμβιβασμό, σε ένα σύστημα όπου οι χώρες-μέλη θα θέλουν και θα είναι υποχρεωμένες να συνεισφέρουν στην αλληλλεγγύη».
Ανέφερε, δε, ότι η Επιτροπή έχει επίγνωση της αύξησης του αριθμού των αφίξεων στα νησιά του Αιγαίου και ότι παρακολουθεί «πολύ στενά» την κατάσταση. Επίσης, σημείωσε ότι η Επιτροπή υποστηρίζει τις ελληνικές Αρχές στη δημιουργία επιπλέον καταφυγίων για τα παιδιά στην ενδοχώρα, καθώς επίσης και στη μετεγκατάσταση ανθρώπων από τα νησιά σε νέα κέντρα.
Η κ. Γιόχανσον αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις ελληνικές αρχές και με ευρωπαϊκά κονδύλια: «50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης που θα δημιουργήσουν 2.000 θέσεις για παιδιά σε ασφαλείς χώρους στην ενδοχώρα, 4,2 εκατ. ευρώ για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τη δημιουργία επιπλέον ζωνών ασφαλείας για τα παιδιά στα ελληνικά νησιά και επιπλέον κεφάλαια για εγκαταστάσεις ευάλωτων αιτούντων άσυλο στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο, στην Κω και στη Λέρο».
Τέλος, σχετικά με την Κοινή Δήλωση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, δήλωσε ότι τα δύο μέρη «παραμένουν δεσμευμένα στην εφαρμογή της», ότι η Ένωση «συνεχίζει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της» και ότι «η Τουρκία παραμένει παράγοντας-κλειδί για τη διαχείριση της μετανάστευσης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
«Δεν θα υπάρξει άλλο πετρέλαιο ή χρήματα που θα πηγαίνουν στην Κούβα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απείλησε να ανταποδώσει τυχόν επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
Γιατί δεν ζητά συγγνώμη για τη διατήρηση της φιλίας τους μετά την πρώτη καταδίκη;
Τι είπε για τα βεγγαλικά στα ποτά
Οι ιρανικές αρχές κατηγορούν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές
Θα μπορούσε ο στρατός να αναλάβει την εξουσία;
Πώς συνέβη η τραγωδία
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.