Κοσμος

Έκαψε 1 εκατ. δολ. για να μείνει η γυναίκα του ταπί μετά το διαζύγιο

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 30 ημερών και πρόστιμο 300.000 δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
canada.jpg
Bruce McConville © social media

Ένας επιχειρηματίας στον Καναδά, ο οποίος είχε βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Οτάβα, ισχυρίζεται ότι έκαψε τα λεφτά του για να μη δώσει διατροφή στην πρώην σύζυγο - Ο δικαστής δεν πίστεψε λέξη.

Ένας Καναδός επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι έκαψε 1 εκατομμύριο δολάρια Καναδά, την οικογενειακή δηλαδή περιουσία, προκειμένου να μην πληρώσει διατροφή στη σύζυγό του.

Ο Bruce McConville, 55 ετών, από την Οτάβα, δήλωσε σε ανώτερο δικαστή ότι έκαψε τα χρήματα από απογοήτευση, αφού είπε ότι έπρεπε να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε υποστήριξη παιδιών και της πρώην συζύγου του. Ο 55χρονος ισχυρίστηκε ότι έβαλε δύο διαφορετικές φωτιές αφού πρώτα έκανε συνολικά 25 αναλήψεις. Στην πρώτη, στις 23 Σεπτεμβρίου έκαψε 743.000 δολάρια Καναδά και στη δεύτερη, στις 15 Δεκεμβρίου, έκαψε 296.000 δολάρια Καναδά.

Ο Bruce McConville, ο οποίος είχε βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Οτάβα στις εκλογές του 2018, υποστήριξε ότι είχε τις αποδείξεις για τις αναλήψεις αλλά δεν είχε κανέναν μάρτυρα για τις φωτιές που άναψε.

«Δεν είναι κάτι που θα έκανα συνήθως. Δεν είμαι υπερβολικά υλιστής. Με λίγα περνάς μεγάλο διάστημα. Πάντα ήμουν ολιγαρκής. Έτσι διατηρήθηκε για 31 χρόνια η επιχείρησή μου» είπε στον δικαστή.

Ο δικαστής δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς του, ότι τα χρήματα έγιναν στάχτη και καταδίκασε τον επιχειρηματία σε 30 ημέρες φυλάκιση απαιτώντας να πει ο 55χρονος την αλήθεια για το τι έχει κάνει τα χρήματα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας.

«Δεν σε πιστεύω, δεν σε εμπιστεύομαι, δεν πιστεύω ότι είσαι ειλικρινής. Εκτιμώ ότι αυτό που κάνατε είναι ηθικά ακατανόητη γιατί όπως ισχυρίζεστε το κάνατε με τη θέλησή σας και υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα των παιδιών σας» απάντησε ο δικαστής.

Ο επιχειρηματίας είπε επίσης ότι συγκέντρωσε τα χρήματα πουλώντας περιουσιακά του στοιχεία παρά το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου για το διαζύγιό του δεν το προέβλεπε.

Το δικαστήριο  δεν μπόρεσε να εντοπίσει αν τελικά τα χρήματα δεν έχουν καεί, και ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν αποδέχτηκε τη δικαστική εντολή για τη διερεύνηση των οικονομικών του.

Εκτός από την φυλάκιση των 30 ημερών, το δικαστήριο επεβαλε στο 55χρονο και πρόστιμο 300.000 δολαρίων, ποσό που δεν κατέβαλε για ασφαλεια, παρά το γεγονός ότι υπήρχε δικαστική εντολή. Επιπλέον, καλείται να πληρώνει πρόστιμο 2.000 δολαρίων την ημέρα στην πρώην σύζυγό του μέχρι να της αποκαλύψει τα οικονομικά του δεδομένα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ