- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ξυλοκόπησαν Ρωσίδα που ξεσκέπασε το πογκρόμ των γκέι στην Τσετσενία
Η δημοσιογράφος αποκάλυψε τις συστηματικές απαγωγές και βασανισμούς των ομοφυλόφιλων
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε η δημοσιογράφος Γελένα Μιλασίνα, η οποία έχει ξεσκεπάσει τους διωγμούς που υφίστανται οι γκέι άνδρες στην Τσετσενία.
Γνωστή δημοσιογράφος και δικηγόρος της Ρωσίας έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην πρωτεύουσα Γκρόζνι της Τσετσενίας από συμμορία ανδρών επειδή πρώτη ξεσκέπασε τον συστηματικό διωγμό και εξόντωση των γκέι ανδρών στη χώρα.
Η Γελένα Μιλασίνα, η οποία αποκάλυψε τις απαγωγές και τα βασανιστήρια σε βάρος γκέι ανδρών στην Τσετσενία, δέχθηκε επίθεση από συμμορία ανδρών ενώ βρισκόταν στο λόμπι του ξενοδοχείου Kontinent. Η Ρωσίδα μετέβη στο Γκρόζνι μαζί με τη Μαρίνα Ντουμπρόβινα για να παραστεί στη δίκη ενός ντόπιου μπλόγκερ.
Τοπικό συμβούλιο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε ότι η αστυνομία της Τσετσενίας διερευνά το περιστατικό.
Σε ανάρτησή της στο Facebook η Μιλασίνα δήλωσε ότι η επίθεση που δέχθηκε συνδέεται με την επαγγελματική της ιδιότητα, ενώ πρόσθεσε πως έχει δεχθεί απειλές από τις τσετσενικές αρχές και τον ίδιο τον πρόεδρο Ραμζάν Καντίροφ και στο παρελθόν. «εννοείται πως ήταν μια οργανωμένη επίθεση, είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των επιθέσεων κατά των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικηγόρων που εργάζονται στην Τσετσενία», είπε η δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy.
Ο πρόεδρος Καντίροφ βρίσκεται στην εξουσία της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας εδώ και 13 χρ΄ναι και θεωρείται σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για πογκρόμ κατά των γκέι ανδρών στη χώρα του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.