- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Αποστάτης» ο Ρόμνεϊ: Υπέρ της καταδίκης Τραμπ
«Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου»
ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ θα ψηφίσει υπέρ της καταδίκης του προέδρου Τραμπ.
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε απόψε ότι θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
«Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γνωρίζω ότι ορισμένοι στο κόμμα μου θα αποδοκιμάσουν σθεναρά την απόφασή μου και, σε ορισμένους κύκλους, θα καταγγελθώ με σθένος», είπε ο γερουσιαστής από τη Γιούτα σε ομιλία του στη Γερουσία.
«Πιστεύω ότι η απόπειρα διαφθοράς των εκλογών για να διατηρήσεις την εξουσία είναι μια σκανδαλώδης επίθεση στο Σύνταγμα. Και για τον λόγο αυτό είναι αδίκημα και δεν έχω άλλη επιλογή, με βάση τον όρκο που έδωσα, παρά να εκφράσω αυτό το συμπέρασμα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιος στην εφημερίδα New York Times.
Ο Ρόμνεϊ, που θεωρείται μετριοπαθής, είχε στηρίξει το αίτημα των Δημοκρατικών να κληθούν νέοι μάρτυρες στη δίκη του προέδρου στη Γερουσία, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους. Αν και ήταν ο υποψήφιος του κόμματός του στις προεδρικές εκλογές του 2012 (οπότε ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα), κατά καιρούς έχει βρεθεί μακριά από την κομματική γραμμή, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν πλέον πλήρως τον Τραμπ.
Είναι πιθανό ο Ρόμνεϊ να είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής που θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν και οκτώ υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon
Η ειρηνευτική συμφωνία περνά πλέον από τον Λίβανο
Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν παιδιά
80 χρόνια αβασίλευτης δημοκρατίας για την Ιταλία
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Axios για την έντονη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών
Τι προβλέπει το πρόγραμμα της εταιρείας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η δήλωση μετά την αποχώρηση του Ιράν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.
Η θεωρία των «αγνοούμενων επιστημόνων» και το τραγικό τέλος στην αναζήτηση της Μελίσα Κάσιας
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.