Κοσμος

Θρίλερ στον αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Μαδρίτη

Συναγερμός με Boeing της Air Canada - Έκανε κύκλους για δύο ώρες περίπου - Τι ανέφερε ο πιλότος στον πύργο ελέγχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
plane.jpg
© EPA

Μαδρίτη: Άρον άρον πίσω στο αεροδρόμιο αεροσκάφος της Air Canada λόγω «τεχνικού προβλήματος».

Σε ισχύ τέθηκαν τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους. Όπως μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ, αεροπλάνο της Air Canada επέστρεψε εσπευσμένα στον αερολιμένα Αδόλφο Σουάρεθ Μπαράχας λόγω «τεχνικού προβλήματος». Στο Boeing, που εκτελούσε την πτήση AC837, επέβαιναν 130 επιβάτες, οι οποίοι κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα δραματικές εικόνες.

Πριν από την αναγκαστική προσγείωση, το αεροπλάνο έκανε επί δύο ώρες βόλτες πάνω από τη Μαδρίτη για να κάψει όσο το δυνατό περισσότερα καύσιμα. Η αναγκαστική προσγείωση μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της ευρωπαϊκής χώρας καθώς και με απευθείας σύνδεση από μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Αεροσκάφος της Air Canada πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μαδρίτη
Αεροσκάφος της Air Canada πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μαδρίτη/ © EPA/Chema Moya

 

 

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ (σ.σ. διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου), όλα ξεκίνησαν όταν ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου -30 λεπτά μετά την απογείωση- και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση. Σε ετοιμότητα τέθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας. Πολλοί κάτοικοι που είδαν το αεροπλάνο να πετά χαμηλά, αναστατώθηκαν και ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες στα social media.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του Boeing έπεσε και μπήκε σε έναν από τους κινητήρες του. Το αεροσκάφος είχε προορισμό το Τορόντο του Καναδά. Η αναγκαστική προσγείωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ