Κοσμος

Δεν το βάζει κάτω: Δήμαρχος, 97 ετών, ζητά επανεκλογή στη Γαλλία

«Έχω ακόμη πράγματα να κάνω» δηλώνει ο Μαρσέλ Μπερτομέ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δήμαρχος, ετών 97, στη Γαλλία, διεκδικεί επανεκλογή και στέλνει το μήνυμα: «Υπάρχουν νέες προκλήσεις για να αντιμετωπιστούν»

Άλλη μια 6ετή θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στη Γαλλία, διεκδικεί ο Μαρσέλ Μπερτομέ. Ο 97χρονος πολιτικός βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο του Σεν-Σερέν-σιρ-λ'Ιλ από το 1971. Όπως μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο FranceInfo, ο γηραιότερος δήμαρχος της Γαλλίας ξεκαθαρίζει πως «έχω ακόμη πράγματα να κάνω»,  υπογραμμίζοντας με νόημα: «Υπάρχουν νέες προκλήσεις για να αντιμετωπιστούν».

Ο Μπερτομέ επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο το 2014 ως δήμαρχος αυτού του χωριού κοντά στο Μπορντό, το οποίο είχε 3.160 κατοίκους το 2016, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές. Ωστόσο, στις φετινές εκλογές του Μαρτίου δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχαν εκλεγεί την τελευταία φορά με το αριστερό ψηφοδέλτιό του, σχεδιάζουν τώρα να είναι αντίπαλοί του, μετέδωσε το FranceInfo.

Ο απερχόμενος δήμαρχος απέρριψε αγανακτισμένος οποιαδήποτε υπόθεση ότι η ηλικία του μπορεί να μετρήσει σε βάρος του. «Μπορείς να είσαι ένας αξιόλογος άνθρωπος στα 98 σου και υπάρχουν και άλλοι που μπορεί να είναι ανόητοι στην ηλικία των 20 ετών» ανέφερε FranceInfo.

Οι δημοτικές εκλογές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 15 και στις 22 Μαρτίου. Το κεντρώο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν (La République En Marche!) ελπίζει να επικρατήσει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας –κάτι που πολιτικοί αναλυτές θεωρούν αρκετά δύσκολα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών για το νέο ασφαλιστικό.