Κοσμος

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Να μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο»

Σε αυτήν την περίπτωση, «δεν θα σας συμβεί το παραμικρό από εμάς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/ ©EPA/STR

Προκλητικός ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα: «Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον και δεν θα πάθετε το παραμικρό».

Για το τι είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ, τοποθετήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Αλγερία στη Ζάμπια, ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε εκ νέου ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα.

«Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα σας συμβεί το παραμικρό από εμάς» ανέφερε για τη συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Και πρόσθεσε: «Η Γερμανία φροντίζει την Ελλάδα. Στην Ελλάδα έχουμε έναν κοινό φίλο, έναν πρώην δήμαρχο. Αν θέλετε ένα μήνυμα από μένα, πες στην ελληνική πλευρά να μην ασχολείται με εμάς. Η έγνοιά μας δεν είναι να ασχολούμαστε με την Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο Ερντογάν εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγο στη συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» στη Λιβύη.

«Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου, στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα για αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του. Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε το μήνυμα στην Άγκυρα να τα βρουν με την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ