Κοσμος

Κοροναϊός: Απαντούν στην καραντίνα με τραγούδια στα μπαλκόνια

Συγκλονιστικές εικόνες από την Ουχάν, την πόλη-φάντασμα στην Κίνα απ' όπου ξεπήδησε ο επικίνδυνος ιός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνα: Κάτοικοι στην πόλη Ουχάν τραγουδούν στα μπαλκόνια για να αντέξουν την καραντίνα
Κίνα: Κάτοικοι στην πόλη Ουχάν τραγουδούν στα μπαλκόνια για να αντέξουν την καραντίνα/© Youtube

Κίνα: Κάτοικοι στην πόλη Ουχάν τραγουδούν στα μπαλκόνια για να αντέξουν την καραντίνα.

Εδώ και αρκετές ημέρες η Ουχάν μοιάζει με «πόλη-φάντασμα». Ελάχιστοι κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ κατά διαστήματα εμφανίζονται στους δρόμους και στις πλατείες γιατροί με προστατευτικές στολές, καθώς ο κίνδυνος του νέου κοροναϊού παραμονεύει. Και όμως σε αυτήν την πόλη της Κίνας, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία του επικίνδυνου ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, οι κάτοικοι της συνεχίζουν να ελπίζουν και να αντιστέκονται. Παρά τον φόβο που αισθάνονται, επαναλαμβάνουν τα τελευταία 24ωρα μια ενέργεια που έχει σχολιαστεί στα social media.

Όπως φαίνεται και στα video, κατά τη διάρκεια της νύχτας βγαίνουν στα μπαλκόνια και τραγουδούν ή φωνάζουν συνθήματα όπως «Wuhan, jiayou», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Μην το βάζεις κάτω» ή «συνέχισε, μπορείς να τα καταφέρεις». Σύμφωνα με δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, με αυτόν τον τρόπο δείχνουν την αλληλεγγύη τους και προσπαθούν να κρατήσουν το ηθικό τους ακμαίο, καθώς η καθημερινότητά τους έχει αλλάξει ριζικά.

"Έγω σταματάω να μεγαλώνω"

Με γυαλιά κολύμβησης στο σούπερ μάρκετ

Πλέον, ακόμα και μια απλή μετακίνηση έξω από το σπίτι τους, απαιτεί τη λήψη προστατευτικών μέτρων.

Διπλή μάσκα στο πρόσωπο, καπέλο, κασκόλ, ρούχα με μακριά μανίκια, γάντια, ακόμα και… γυαλιά κολύμβησης για να μην μένει κανένα μέρος του σώματος εκτεθειμένο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Ιρλανδού δασκάλου, που μένει μόνιμα στην Ουχάν. Το video που ανήρτησε, δείχνει τη νεά καθημερινότητα σε αυτήν την πόλη των 11 εκατομμυρίων, όπου τα πάντα άλλαξαν μέσα σε λίγα 24ωρα.

Inside Wuhan: Daily life in China's coronavirus quarantine zone

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, τα θύματα έφτασαν τα 106, ενώ τουλάχιστον 4.500 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, μετά και τον εντοπισμό 1.300 νέων, όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης το Πεκίνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ