Κοσμος

Κόμπι Μπράιαντ: Το χρονικό της τραγωδίας

Η κακοκαιρία και οι εννιά νεκροί στο ελικόπτερο του Κόμπι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σιγά σιγά έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι λεπτομέρειες της μοιραίας πτώσης του ελικοπτέρου που έκοψε το νήμα της ζωής του μεγάλου Κόμπι Μπράιαντ.

Μετά τις πρώτες ώρες που όλος ο πλανήτης υποδέχθηκε σοκαρισμένος την είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, αρχίζουν να γίνονται σιγά-σιγά γνωστές οι λεπτομέρειες.

Καταρχάς, στη μοναδική επίσημη ενημέρωση που υπάρχει μέχρι στιγμής από την πολιτεία της Καλιφόρνιας και συγκεκριμένα από τις αστυνομικές αρχές της ευρύτερης περιοχής του Λος Άντζελες, ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο δεν είναι πέντε όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά εννιά, και κανείς δεν επέζησε. 

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα κανενός νεκρού από επίσημα χείλη, όμως από ρεπορτάζ, πληροφορίες και παραδοχές συγγενών, έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των έξι θυμάτων.

Συντρίμμια του ιδιωτικού ελικοπτέρου του Κόμπι / © EPA/ADAM S DAVIS

Εκτός από τον Κόμπι Μπράιαντ και τη 13χρονη του κόρη του Τζιάνα, νεκρή είναι και η Κριστίνα Μάουζερ, προπονήτρια μπάσκετ. Τη μοιραία είδηση γνωστοποίησε ο σύζυγός της, Ματ Μάουζερ, τραγουδιστής του συγκροτήματος Tijuana Dogs.

Επίσης, μέσα στο ελικόπτερο βρισκόταν και ο προπονητής μπέιζμπολ, Τζον Αλτομπέλι, ετών 56. Μαζί του, η σύζυγός του Κέρι και η νεαρή του κόρη τους Αλίσα, η οποία ήταν συμπαίκτρια με την κόρη του Κόμπι. Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά, που δεν επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Φωτογραφία από το αστυνομικό τμήμα της επαρχίας του Λος Άντζελες / © EPA/LA COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT

Όλοι οι παραπάνω άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι έξι. Άλλων δύο ατόμων δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία τους, ενώ νεκρός είναι και ο πιλότος.

Από ‘κει και πέρα, έγιναν γνωστές αρκετές από τις λεπτομέρειες της μοιραίας πτήσης. Το ελικόπτερο ξεκίνησε μια διαδρομή που δεν θα κρατούσε κανονικά ούτε μισή ώρα στις 9.06 το πρωί της Κυριακής (ώρα Καλιφόρνια). Λόγω της πυκνής ομίχλης πάνω από το Λος Άντζελες, το ελικόπτερο χαμήλωσε το ύψος του και έκανε κύκλους πάνω από την περιοχή του ζωολογικού κήπου της πόλης. Έπειτα από σύσταση του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο του Μπέρμπανκ, το ελικόπτερο πήρε απότομα ύψος και άλλαξε κατεύθυνση, από βόρεια σε δυτικά.

Οχήματα της Πυροσβεστικής στο σημείο της συντριβής / © EPA/LA COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT

Για 15 ακόμη λεπτά το ελικόπτερο έμοιαζε εγκλωβισμένο στην ομίχλη, με τον πιλότο να ψάχνει την καλύτερη και πιο ασφαλή διαδρομή. Όταν κατευθύνθηκε τελικά νότια βρέθηκε σε περιοχή με λόφους και βουνά. Πιθανότατα λόγω της πολύ περιορισμένης ορατότητας, το ελικόπτερο προσέκρουσε σε βράχους στην περιοχή του Καλαμπάσας και έπεσε τυλιγμένο στις φλόγες.