Κοσμος

Το «θαύμα» της Αζιζέ - Επέζησε 17 ώρες θαμμένη στα συντρίμμια

Η ιστορία της γυναίκας που συγκινεί την πληγείσα από τον σεισμό Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάχη δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην ανατολική Τουρκία
Μάχη δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην ανατολική Τουρκία / © EPA/STR

Συγκινεί η ιστορία της Αζιζέ που κατάφερε να επιβιώσει 17 ώρες κάτω από τα συντρίμμια του σεισμού των 6,8 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία.

Σε 31 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, μεγέθους 6,8 βαθμών, που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία. Χιλιάδες είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι περισσότεροι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν σταματήσει να αναζητούν επιζώντες κατά από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν, ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές κατά τις προσπάθειες διάσωσης θαμμένων στα συντρίμμια του σεισμού, καταγράφεται και η περίπτωση της Αζιζέ, μιας γυναίκας που ανασύρθηκε ζωντανή 17 ολόκληρες ώρες μετά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη χθες στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών, στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, όπου μετέβη σήμερα. Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ