Κοσμος

Τουρκία: Στην κηδεία θυμάτων του σεισμού ο Ερντογάν (εικόνες)

Κράτησε το φέρετρο και παρακολούθησε τους διασώστες να απεγκλωβίζουν ζωντανούς από τα χαλάσματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουρκία: Ο Ερντογάν πήγε στην κηδεία μητέρας και γιου που σκοτώθηκαν στον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στην κηδεία δύο εκ των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού στη νοτιοανατολική Τουρκία βρέθηκε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποίησε μια -εκτός προγράμματος- επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές. Στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την τουρκική Προεδρία, ο Ερντογάν συνομιλεί με συγγενείς, ενώ κάποια στιγμή επιλέγει να κουβαλήσει ένα από τα δύο φέρετρα. Οι εικόνες μεταδόθηκαν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

Η κηδεία της μητέρας και του γιου πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Ελαζίγ, η οποία επλήγη περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως κράτος και έθνος και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι προσπάθειές μας σε όλες τις περιοχές όπου διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι η κρατική εταιρεία Στέγασης TOKI θα διασφαλίσει πως κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει «χωρίς φαγητό ή στέγη».

[[{"fid":"743949","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Στην κηδεία δύο θυμάτων ο Ερντογάν","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Στην κηδεία δύο θυμάτων ο Ερντογάν","field_text[und][0][value]":"Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Στην κηδεία δύο θυμάτων ο Ερντογάν/ © EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE "},"type":"media","field_deltas":{"8":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Στην κηδεία δύο θυμάτων ο Ερντογάν","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Στην κηδεία δύο θυμάτων ο Ερντογάν","field_text[und][0][value]":"Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Στην κηδεία δύο θυμάτων ο Ερντογάν/ © EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE "}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Στην κηδεία δύο θυμάτων ο Ερντογάν","title":"Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Στην κηδεία δύο θυμάτων ο Ερντογάν","class":"media-element file-default","data-delta":"8"}}]]

© EPA

© EPA

Η στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος σηκώνει το φέρετρο... (Από 08.50 και μετά...)

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Ερντογάν παρακολούθησε με τα ίδια του τα μάτια τους διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς από τα χαλάσματα, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί όταν τα κτίρια δεν άντεξαν το χτύπημα του Εγκέλαδου και κατέρρευσαν.

Σεισμός στην Τουρκία: Αυτοψία Ερντογάν στις πληγείσες περιοχές/© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Σεισμός στην Τουρκία: Αυτοψία Ερντογάν στις πληγείσες περιοχές/© EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Για να βρίσκεται κοντά στους σεισμοπαθείς, ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε το πρόγραμμά του, βάσει του οποίου επρόκειτο να παραστεί στην 33η γενική συνέλευση του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) στην Κωνσταντινούπολη.