Κοσμος

Ουκρανία: Διαδηλωτές συνέλαβαν κυβερνήτη επαρχίας (video)

Επίσημη ανακοίνωση για 64 νεκρούς – πάνω από 70 λένε οι γιατροί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεχίζεται το μακελειό στην Ουκρανία. Για να αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές με όπλα, η κυβέρνηση έδωσε στην αστυνομία πυροβόλα όπλα που χρησιμοποιεί ο στρατός και αριθμός των νεκρών διαρκώς ανεβαίνει.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει 64 νεκρούς, αλλά οι γιατροί που περιθάλπουν τραυματίες στην κεντρική πλατεία του Κιέβου αναφέρουν ότι μόνο οι νεκροί διαδηλωτές πιθανόν να ξεπερνούν τους 70. Και από την πλευρά της αστυνομίας υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Η κατάσταση εκτροχιάζεται και εκτός Κιέβου. Ένας στρατός περίπου 30.000 ανθρώπων που στηρίζουν την αντιπολίτευση κατάφερε να «συλλάβει» τον κυβερνήτη της επαρχίας Volyn Αλεξάντερ Μπασκαλένκο.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει την παραίτησή του από την κυβέρνηση, απειλώντας ότι θα πάρουν τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Παραμένει άγνωστο τι συνέβη με τον κυβερνήτη, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Στην επαρχία Volyn, η αστυνομία δεν κατάφερε να προβάλει καμία αντίσταση στους οργανωμένους διαδηλωτές και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κάψει το κυβερνείο.

Δείτε το βίντεο