- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ώρα της δίκης Τραμπ στη Γερουσία
Ξεκίνησε η διαδικασία - Ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται
Ξεκίνησε στη Γερουσία η δίκη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.
Η δίκη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία ξεκίνησε και επίσημα απόψε.
Σε πρώτη φάση οι γερουσιαστές θα συζητήσουν και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν την πρόταση –και τις πιθανές τροπολογίες της– σχετικά με τους κανόνες που θα ακολουθηθούν σε αυτήν τη δίκη.
Από το Νταβός όπου βρίσκεται ο Τραμπ χαρακτήρισε τη δίκη για την παραπομπή του «φάρσα» και «κυνήγι μαγισσών».
Στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αμέσως μετά την άφιξή του στο Νταβός, γιατί δεν ήταν στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Τραμπ απάντησε: «Ερχόμαστε να συναντήσουμε παγκόσμιους ηγέτες, τους πιο σημαντικούς ανθρώπους το κόσμου και θα γυρίσουμε στις ΗΠΑ φέρνοντας φοβερές οικονομικές υποθέσεις».
«Τα υπόλοιπα είναι απλά φάρσα. Είναι το ίδιο κυνήγι μαγισσών που διαρκεί χρόνια και ειλικρινά είναι επαίσχυντο», τόνισε.
Τι λένε οι Δημοκρατικοί για την υπεράσπιση Τραμπ
Η ανάθεση της υπεράσπισης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Πατ Τσιπολόνε, στη δίκη του στη Γερουσία, συνιστά παράβαση του νομικού ηθικού κώδικα, δεδομένου ότι ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου είναι ταυτόχρονα ουσιώδης μάρτυρας, προειδοποίησαν σήμερα οι επτά Δημοκρατικοί βουλευτές που συγκροτούν την κατηγορούσα αρχή.
«Όπως έχει παρατηρήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, η παράδοση αλλά και η ηθική του επαγγέλματός μας γενικά προτρέπουν τον δικηγόρο να αποφύγει τους κινδύνους που σχετίζονται με το να είναι ταυτόχρονα συνήγορος και μάρτυρας στην ίδια δίκη. Οι κίνδυνοι είναι τόσο σοβαροί που μπορεί να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του δικηγόρου», αναφέρουν στην επιστολή τους που απευθύνεται στον Τσιπολόνε.
Οι Δημοκρατικοί κατήγοροι υποστηρίζουν ότι ο Τσιπολόνε πρέπει να αποκαλύψει όλα τα γεγονότα και τις πληροφορίες που γνωρίζει από πρώτο χέρι για την άσκηση πιέσεων στην Ουκρανία εκ μέρους του Λευκού Οίκου, ως νομικός σύμβουλος του προέδρου Τραμπ. Και αυτό ώστε ο δικαστής Τζον Ρόμπερτς, που θα προεδρεύσει στη δίκη, να ενημερωθεί για τυχόν ηθικά ζητήματα ή για σύγκρουση συμφερόντων, προσθέτουν στην επιστολή τους.
Σύμφωνα πάντα με τους Δημοκρατικούς, οι αποδείξεις που παρουσιάστηκαν στην έρευνά τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων υποδεικνύουν ότι ο Τσιπολόνε διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην παρακώλυση του Κογκρέσου και κατά συνέπεια το γεγονός ότι εκπροσωπεί τον Τραμπ απειλεί να υπονομεύσει την ακεραιότητα της δίκης.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την επιστολή αυτήν.
Ένα από τα στοιχεία που κατά τους Δημοκρατικούς αποδεικνύουν την κατηγορία της παρακώλυσης του Κογκρέσου είναι η επιστολή που είχε γράψει ο Τσιπολόνε στις 8 Οκτωβρίου, στην οποία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί να επιτρέψει στα μέλη της κυβέρνησης να συμμετάσχουν στην έρευνα για την υπόθεση της Ουκρανίας. Χαρακτήριζε μάλιστα την έρευνα αυτή «παράνομη απόπειρα» απομάκρυνσης ενός δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.