Κοσμος

Τη βίασαν ομαδικά στα 17 - 40 χρόνια μετά ψάχνει τους βιαστές της

Η αστυνομία της Βρετανίας αναζητεί δύο αυτόπτες μάρτυρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψηφιακές απεικονίσεις μαρτύρων σε ομαδικό βιασμό στη Βρετανία
Ψηφιακές απεικονίσεις μαρτύρων σε ομαδικό βιασμό στη Βρετανία / © Devon and Cornwall Police

Σαράντα χρόνια μετά τον ομαδικό της βιασμό σε ηλικία 17 ετών, μια γυναίκα από τη Βρετανία ψάχνει αυτόπτες μάρτυρες για να εντοπιστούν οι δράστες.

Μια γυναίκα στη Βρετανία, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε ηλικία 17 ετών, βρήκε το θάρρος να μιλήσει για την τραυματική της εμπειρία 40 χρόνια μετά και αναζητεί τους δράστες μαζί με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το θύμα οι δράστες του βιασμού ήταν παίκτες του ράγκμπι από τη νότια Ουαλία και ο βιασμός σημειώθηκε το 1978 στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Πλίμουθ.

Η Βρετανή δηλώνει ότι εγκατέλειψε το σπίτι της μετά τον βιασμό γιατί αισθανόταν ντροπή για αυτό που της συνέβη και ότι ακόμα υποφέρει από το μετατραυματικό στρες.

Από την πλευρά της η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα ψηφιακές απεικονίσεις δύο μαρτύρων, οι οποίοι φέρονται να ανήκαν στην ομάδα των δραστών, αλλά προσπάθησαν να σταματήσουν τον βιασμό.

«Στα τέλη του '78 κι ενώ ήμουν 17 ετών έπεσα θύμα βιασμού από μια ομάδα ανδρών που ισχυρίζονταν ότι έπαιζαν ράγκμπι για ομάδα της νότιας Ουαλίας. Ο βιασμός συνέβη σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Πλίμουθ. Τότε ζύγιζα 55 κιλά και δεν ήμουν σε θέση να προβάλλω αντίσταση. Ήταν όλοι τους πολύ πιο δυνατοί από εμένα», δήλωσε η γυναίκα 40 χρόνια μετά και απηύθυνε έκκληση προς τους δύο μάρτυρες να βγουν μπροστά, να αποκαλυφθούν και να τη βοηθήσουν να αποδοθεί η δικαιοσύνη.

«Οι βιαστές μπορεί να είναι σήμερα προπονητές ή να γυμνάζουν κάποιο οικείο σας πρόσωπο. Μπορεί να κατέχουν θέσεις επιρροής και σας ζητώ να σκεφθείτε εάν πραγματικά θέλετε αυτοί οι άνθρωποι να επηρεάζουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια», τονίζει η γυναίκα στην έκκλησή της. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.