Κοσμος

Μίκαελ Σουμάχερ: Νευροχειρουργός αποκαλύπτει για την υγεία του

«Πολύ διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που θυμόμαστε στις πίστες της F1»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίκαελ Σουμάχερ
Μίκαελ Σουμάχερ/ © EPA/RUNGROJ YONGRIT

Τι αποκαλύπτει Ιταλός νευροχειρουργός για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ.

Σε αποκαλύψεις για την τωρινή κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ μίλησε σε εφημερίδα της χώρας του Ιταλός νευροχειρουργός . Έξι χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα στις Άλπεις, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 συνεχίζει τη μάχη. Οι πληροφορίες για το πώς εξελίσσεται η ανάρρωσή του δίνονται με το… σταγονόμετρο. Ο Νικόλα Ατσιάρι, νευροχειρουργός σε νοσοκομείο στη Μπολόνια, εκτίμησε ότι έπειτα από ένα μακροχρόνιο κώμα ο Σουμάχερ είναι «ένα πρόσωπο πολύ διαφορετικό από αυτό που θυμόμαστε στις πίστες της Formula 1».

Και διευκρίνισε: «Χρειάζεται φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο από ομάδα ιατρών και φυσικοθεραπευτών. Ο τραυματισμός που υπέστη έχει επιπτώσεις όπως μυική ατροφία, πρόβλημα στους τένοντες και οστεοπόρωση».

Η εκτίμηση αυτή του νευροχειρουργού έρχεται λίγους μήνες μετά τη δήλωση του προέδρου της FIA και φίλου του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Ζαν Τοντ, με την οποία γνωστοποιούσε ότι παρακολούθησε μαζί με τον Σουμάχερ αγώνα της F1 στην τηλεόραση.

Ο 51χρονος παλαίμαχος της F1 βρίσκεται καθηλωμένος στο σπίτι του στη Γενεύη, το οποίο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο-κέντρο αποκατάστασης. Το ατύχημα κατά τη διάρκεια του σκι σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.