- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πρίγκιπας Χάρι για Megxit: Δεν υπήρχε άλλη επιλογή (video)
Ο δούκας του Σάσεξ μίλησε για πρώτη φορά για την απόφασή του
Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για πρώτη φορά για την απόφαση του ίδιου και της Μέγκαν Μαρκλ να μην είναι πλέον μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.
Ο δούκας του Σάσσεξ χαρακτήρισε χθες σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, την απόφασή του να αποσυρθεί από ανώτερα βασιλικά αξιώματα ως «άλμα πίστης», ενώ τόνισε ότι «δεν υπήρχε στην πραγματικότητα άλλη επιλογή».
Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ήλπιζαν να συνεχίσουν να υπηρετούν τη βασίλισσα χωρίς να χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, αλλά «δυστυχώς, αυτό δεν ήταν δυνατό».
Αυτή ήταν η πρώτη ομιλία του Χάρι από τότε που με τη σύζυγό του ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν να σταματήσουν να είναι πλήρους απασχόλησης μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.
Ο πρίγκιπας ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δεν εγκαταλείπουν. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι και ένα μέρος που αγαπώ και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», είπε ο Χάρι.
Ο δούκας του Σάσεξ απηύθυνε την ομιλία σε μία εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων για το Sentebale, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στο οποίο είναι συνιδρυτής και το οποίο βοηθά παιδιά που ζουν με τον ιό HIV στη νότια Αφρική. «Μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να έχετε ακούσει και ίσως διαβάσει τις τελευταίες εβδομάδες» είπε. «Έτσι, θέλω να ακούσετε την αλήθεια από εμένα, όσα μπορώ να μοιραστώ, όχι ως πρίγκιπας ή δούκας, αλλά ως Χάρι», συνέχισε.
Αναφερόμενος στη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, είπε ότι θα έχει πάντα τον μέγιστο σεβασμό για το πρόσωπό της. «Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις στρατιωτικές μου οργανώσεις, αλλά χωρίς δημόσια χρηματοδότηση. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν δυνατό» δήλωσε.«Το αποδέχθηκα, γνωρίζοντας ότι δεν αλλάζει ποιος είμαι ή πόσο αφοσιωμένος είμαι».
Η ομιλία του Χάρι δημοσιεύθηκε και στον λογαριασμό του ζευγαριού στο Instagram. Σε αυτόν ο ίδιος τονίζει ότι όταν παντρεύτηκε με τη Μέγκαν «ήμασταν ενθουσιασμένοι, ήμασταν αισιόδοξοι και ήμασταν εδώ για να υπηρετήσουμε». «Για τους λόγους αυτούς, μου προκαλεί μεγάλη θλίψη που φτάσαμε εδώ» σημειώνει σε άλλο σημείο και αναφέρει: «Την απόφαση που πήρα με τη σύζυγό μου να αποσυρθούμε δεν την πήρα ελαφρά την καρδία. Προηγήθηκαν τόσο πολλοί μήνες συνομιλιών μετά από τόσα πολλά χρόνια προκλήσεων και ξέρω ότι δεν έκανα πάντα το σωστό, αλλά όσον αφορά αυτό δεν υπάρχει πραγματικά καμία άλλη επιλογή».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.