Κοσμος

Αυστραλία: Στο πλευρό των πυρόπληκτων οι Έλληνες της Μελβούρνης

Μεγάλη μουσικο-θεατρική εκδήλωση αλληλεγγύης και βοήθειας την Παρασκευή για τα θύματα του πύρινου εφιάλτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πυρκαγιές στην Αυστραλία: Οι Έλληνες της Μελβούρνης συγκεντρώνουν χρήματα για τους πυρόπληκτους.

Οι Έλληνες της Μελβούρνης, συγκλονισμένοι από την πρωτοφανή καταστροφή στην Αυστραλία, αναλαμβάνουν δράση με σκοπό να βοηθήσουν τα θύματα των πυρκαγιών, που κατακαίουν, μήνες τώρα, τη δεύτερη πατρίδα τους. Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης διοργανώνουν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 21.00 το βράδυ (ώρα Μελβούρνης) μεγάλη μουσικο-θεατρική εκδήλωση αλληλεγγύης και βοήθειας στα θύματα του πύρινου εφιάλτη. Για τον σκοπό αυτό η Κοινότητα έχει κινητοποιήσει όλο το δυναμικό της ομογένειας πολιτικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες αλλά και καλλιτέχνες.

Στην εκδήλωση, που θα γίνει στον χώρο «Chasers», ο οποίος ανήκει σε Ελληνίδα επιχειρηματία, θα υπάρχει ζωντανή μουσική από ελληνικά και αυστραλιανά συγκροτήματα, θα πάρουν μέρος πολύ γνωστοί Αυστραλοί αλλά και ομογενείς καλλιτέχνες. Το παρόν θα δώσουν πιθανότατα και δυο διάσημοι τενίστες: ο Έλληνας Στέφανος Τσιτσιπάς και ο ομογενής συναθλητής του Νίκος Κύργιος, που βρίσκονται στη Μελβούρνη για τους αγώνες του Αυστραλιανού ΟPEN.

Όλα τα έσοδα από την αυριανή εκδήλωση και τις άλλες, που θα ακολουθήσουν, θα διατεθούν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να στηρίξουμε τους φίλους μας τους Αυστραλούς και όσους έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ενώ έδωσε στην εκδήλωση και τον χαρακτήρα της ανταπόδοσης αλληλεγγύης υπενθυμίζοντας ότι στον ίδιο χώρο είχε γίνει πριν από ενάμισι χρόνο ανάλογη εκδήλωση στην οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα για τους Έλληνες εθελοντές πυροσβέστες και τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδης και η ομογενής επιχειρηματίας Μάρθα Τσάμη, στην Αθήνα σε εκδήλωση με τους Έλληνες εθελοντές πυροσβέστες

Τότε, πολλοί Αυστραλοί επέδειξαν πλεόνασμα αλληλεγγύης στους Έλληνες για την τραγωδία στην Αττική. Αύριο, χιλιάδες Έλληνες ομογενείς θα ανταποδώσουν την αλληλεγγύη στους Αυστραλούς συμπατριώτες τους, που χτυπήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Και τότε και τώρα η Αυστραλία επιβεβαιώνει στην πράξη γιατί θεωρείται και είναι χώρα - πρότυπο πολυπολιτισμικότητας.