- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιξε τα χαρτιά του ο νέος πρωθυπουργός της Ρωσίας
Τι είπε ο Μιχαήλ Μισούστιν ενώπιον της Κρατικής Δούμας - Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
Αυτές είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.
Τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του παρουσίασε ο Μιχαήλ Μισούστιν ενώπιον της Κρατικής Δούμας στη Μόσχα. O άνδρας που πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για το αξίωμα του πρωθυπουργού στη Ρωσία, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα σχέδια του «να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματικού κόσμου», να επιταχύνει τις δημόσιες επενδύσεις, να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα και να δομήσει ένα σταθερό σύστημα συνεργασίας με τις περιφέρειες της Ρωσίας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, επίσης, στην κοινωνική πολιτική, ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική αυτή πρέπει να είναι στοχευμένη και να απευθύνεται σε συγκεκριμένα νοικοκυριά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή δεν πρέπει να βασίζεται σε μια αυτοματοποιημένη κατανομή των επιδομάτων, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες οικονομικά βοηθήματα που δίνονται «και είναι θλιβερό να βλέπει κανείς πώς ξοδεύονται» αφού δεν δίνονται στοχευμένα σε συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού.
Ο Μισούστιν είπε, ακόμη, ότι στόχος της κυβέρνησης της Ρωσίας είναι να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, συνιστά τη βάση της κοινωνικής πολιτικής, αφού «χωρίς υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, η κοινωνική ανάπτυξη της χώρας θα "βαλτώσει"».
Μιλώντας ενώπιον των Ρώσων βουλευτών, εξέφρασε και τη βεβαιότητα ότι στη χώρα υπάρχουν όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε ο Πούτιν, όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη.
«Χάρη στην μακροοικονομική σταθερότητα και τον πλεονασματικό προϋπολογισμό, διαθέτουμε όλους τους οικονομικούς πόρους που είναι απαραίτητοι για να υλοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε ο πρόεδρος, αρχίζοντας από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την Παρασκευή το ραντεβού Μισούστιν - Μεντβέντεφ
Ο Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος με σχετικό διάταγμα του Ρώσου προέδρου διορίστηκε την Πέμπτη στο αξίωμα του πρωθυπουργού, αφότου η Κρατική Δούμα ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητα του, δήλωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα παρουσιάσει τη σύνθεση της κυβέρνησης του. Επιπλέον, διαβεβαίωσε το σώμα ότι θα το ενημερώσει λεπτομερώς τον Απρίλιο για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του.
Την Παρασκευή ο Μισούστιν θα συναντηθεί με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος -με διάταγμα του Ρώσου προέδρου- αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, την οποία θέσπισε με άλλο διάταγμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Ο Όρμπαν παραδέχεται το τέλος εποχής μετά την ιστορική ήττα - Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανεκκίνηση σχέσεων
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών
Οι όροι της 10ήμερης συμφωνίας, οι αντιδράσεις και το ακανθώδες ζήτημα της Χεζμπολάχ
Ο νέος κανονισμός που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η έκκληση των οργανώσεων Αιγίλοπας, ΣΙΤΩ και και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
Η κίνηση των πλοίων θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομής που έχει καθοριστεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.