- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ΟΗΕ καλεί τις χώρες να επαναπατρίσουν τα παιδιά των ξένων τζιχαντιστών
Περιλαμβανομένων των μητέρων τους
Οι ερευνητές του ΟΗΕ τονίζουν ότι ο επαναπατρισμός των παιδιών των ξένων τζιχαντιστών στην Αυστρία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία γίνεται με το σταγονόμετρο.
Ερευνητές του ΟΗΕ κάλεσαν σήμερα τις χώρες να επαναπατρίσουν τα παιδιά των ξένων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στη Συρία, περιλαμβανομένων των μητέρων τους.
Σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Ανεξάρτητη και Διεθνής Επιτροπής Έρευνας για τη Συρία, που συστάθηκε το 2011 από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, εξηγεί ότι πολλά από αυτά τα παιδιά βρίσκονται «σε ιδιαίτερα επισφαλή θέση» διότι δεν διαθέτουν έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους.
Γεννημένα σε περιοχές που ελέγχονταν από τη συριακή αντιπολίτευση, τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να εγγραφούν στα ληξιαρχεία «καθώς τα έγγραφα που τους έχουν δώσει οι ένοπλες ομάδες δεν αναγνωρίζονται από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές», αναφέρεται στην έκθεση.
Οι ερευνητές του ΟΗΕ ζητούν από τις χώρες καταγωγής των ξένων μαχητών να λάβουν «αμέσως μέρα για να απλοποιήσουν την καταγραφή των πολιτών τους που έχουν γεννηθεί στη Συρία με απώτερο σκοπό να τους επαναπατρίσουν το συντομότερο δυνατό, όπως και τα πρόσωπα που τους φροντίζουν».
Μετά την πτώση πέρυσι τον Μάρτιο του χαλιφάτου του ΙΚ, η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με το δύσκολο ζήτημα του επαναπατρισμού των οικογενειών των ξένων τζιχαντιστών που έχουν σκοτωθεί ή κρατούνται στη Συρία και το Ιράκ.
Ο επαναπατρισμός τους στην Αυστρία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία γίνεται με το σταγονόμετρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.