- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ΟΗΕ καλεί τις χώρες να επαναπατρίσουν τα παιδιά των ξένων τζιχαντιστών
Περιλαμβανομένων των μητέρων τους
Οι ερευνητές του ΟΗΕ τονίζουν ότι ο επαναπατρισμός των παιδιών των ξένων τζιχαντιστών στην Αυστρία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία γίνεται με το σταγονόμετρο.
Ερευνητές του ΟΗΕ κάλεσαν σήμερα τις χώρες να επαναπατρίσουν τα παιδιά των ξένων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στη Συρία, περιλαμβανομένων των μητέρων τους.
Σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Ανεξάρτητη και Διεθνής Επιτροπής Έρευνας για τη Συρία, που συστάθηκε το 2011 από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, εξηγεί ότι πολλά από αυτά τα παιδιά βρίσκονται «σε ιδιαίτερα επισφαλή θέση» διότι δεν διαθέτουν έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους.
Γεννημένα σε περιοχές που ελέγχονταν από τη συριακή αντιπολίτευση, τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να εγγραφούν στα ληξιαρχεία «καθώς τα έγγραφα που τους έχουν δώσει οι ένοπλες ομάδες δεν αναγνωρίζονται από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές», αναφέρεται στην έκθεση.
Οι ερευνητές του ΟΗΕ ζητούν από τις χώρες καταγωγής των ξένων μαχητών να λάβουν «αμέσως μέρα για να απλοποιήσουν την καταγραφή των πολιτών τους που έχουν γεννηθεί στη Συρία με απώτερο σκοπό να τους επαναπατρίσουν το συντομότερο δυνατό, όπως και τα πρόσωπα που τους φροντίζουν».
Μετά την πτώση πέρυσι τον Μάρτιο του χαλιφάτου του ΙΚ, η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με το δύσκολο ζήτημα του επαναπατρισμού των οικογενειών των ξένων τζιχαντιστών που έχουν σκοτωθεί ή κρατούνται στη Συρία και το Ιράκ.
Ο επαναπατρισμός τους στην Αυστρία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία γίνεται με το σταγονόμετρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.