Κοσμος

Τσαβούσογλου: Δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία όλων των νησιών

Επανέφερε το θέμα των Ιμίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA / HAYOUNG JEON

Νέες δηλώσεις πραγματοποίησε ο Τσαβούσογλου με επίκεντρο για μία ακόμη φορά τα ελληνικά νησιά, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία τους.

Σε νέα αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του Αιγαίου προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία όλων των νησιών και νησίδων, ούτε από τη Συνθήκη της Λωζάνης, ούτε από τη Συνθήκη του 1948 με την οποία παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία τα Δωδεκάνησα.

«Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές, για να μην έχουμε και πάλι κάποια κρίση όπως στα Ίμια», είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξή, σύμφωνα με τη μετάφραση του ΣΚΑΪ, διάρκειας τριών περίπου ωρών, ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Αναφερόμενος στον αγωγό Eastmed, επανέλαβε πως θα πρέπει να ζητηθεί η άδεια της Τουρκίας.  «Πρέπει να πάρουν την άδειά μας καθώς θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο», τόνισε.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ