Κοσμος

10 pop-up μουσεία που πρέπει να επισκεφτείτε

Η νέα τάση των διαδραστικών instragrammable μουσείων φέρνει κοντά τα παγωτά, τα γλυκά, τις τέχνες και την…πίτσα

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Museum of Selfies
Museum of Selfies

10 pop-up διαδραστικά μουσεία από όλο τον κόσμο, έτοιμα για να τα φωτογραφίσετε για το Instagram.

Δεν ξέρω αν ο όρος «μουσείο» είναι ο σωστός, αλλά έτσι παρουσιάζονται οι νέες pop-up εκθέσεις στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα πάρεις τις εμπειρίες που θα έπαιρνες από μία επίσκεψη σε ένα «κανονικό» μουσείο, αλλά σίγουρα θα περάσεις καλά. Και κυρίως, θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες για τα social media.

Museum of Ice Cream
Museum of Ice Cream


Αυτή η νέα τάση εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια, με αρχή τα «Museum of Ice Cream» και «29Rooms», με τρομακτική επιτυχία και sold out εισιτήρια. Μία τάση που δεν φαίνεται ακόμα να κάνει κάποια καμπή. Ποιος δεν θέλει να περάσει καλά, μέσα σε ένα περιβάλλον σαν να έχει βγει από σετ κινηματογραφικής ταινίας; Πολλά από αυτά τα μουσεία, ταξιδεύουν σε διάφορες άλλες πόλεις και λειτουργούν εκεί για ένα μικρό διάστημα (pop-up). Μην ξεχνάμε πως και στην Ελλάδα λειτουργεί ένα αντίστοιχο interactive μουσείο, το «Museum of Illusions».

Παρακάτω, 10 instagrammable μουσεία που πρέπει να επισκεφτείτε, αφού πρώτα έχετε έτοιμη την κάμερα του κινητού σας.


Museum of Ice Cream
Με πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, το «Museum of Ice Cream» σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο είναι το διαδραστικό μουσείο που ξεκίνησε τα πάντα. Ποιο είναι το θέμα του μουσείου; Το όνομά του το λέει.

 

Museum of Selfies
Στην καρδιά του Χόλιγουντ, εκεί που οι selfies είναι αναπόστατο μέρος της καθημερινότητας. Ξυπνάς, μπάνιο, selfie. Εδώ θα βγάλετε, λένε, τις καλύτερες selfies, σε μία διαφορετική διαδραστική εμπειρία.

PetPop
Ένα pop-up μουσείο που ξεκίνησε από το Λος Άντζελες και ετοιμάζεται να «ταξιδέψει» και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ. Η χαρά των σκύλων και του κουταβιών.

29Rooms
Ένα μοναδικό instagrammable μουσείο που σε φέρνει κοντά στον κόσμο των τεχνών, του στυλ και της μόδας, μέσα σε 29 διαφορετικά δωμάτια.

Color Factory
Μία μοναδική διαδραστική έκθεση που ταξιδεύει σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και έχει θέμα τα χρώματα.

Happy Place
Όπως λέει το όνομά του, το μουσείο Happy Place θέλει να φέρει την ευτυχία στα πρόσωπά μας, με μία σειρά από διαδραστικά δωμάτια, έτοιμα για φωτογραφίες.

Candytopia
Οι ιδρυτές του μουσείου λένε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το παιδί ενός ειδυλλίου ανάμεσα στον Willy Wonka και την Katy Perry, οπότε καταλαβαίνετε. Γλυκίσματα και καραμέλες, ένας οργασμός χρωμάτων, γεύσεων και… selfies.

The Egghouse
Ένα pop up μουσείο στο Λος Άντζελες με θέμα το… αβγό. Χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο; Οι λάτρεις του αβγού ας σπεύσουν.

The Museum of Pizza
Δεν θα μπορούσε να βρίσκεται αλλού εκτός της Νέας Υόρκης, συγκεκριμένα στο hip Μπρούκλιν. Το πρώτο και μοναδικό… βιωματικό μουσείο που γιορτάζει και τιμάει την πίτσα.

The CADO Museum
Και εκεί που λες ότι «τα έχεις δει όλα», μουσεία για αβγά και σκύλους, έρχεται και αυτό το pop-up μουσείο με θέμα το… αβοκάντο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ