Κοσμος

Το Instagram «καταστρέφει» το πιο παραμυθένιο χωριό

Διώχνουν με κάθε τρόπο τους τουρίστες

mk.jpg
Μαρίνα Κουτσούμπα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
instagram.png

Με τοπία απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς, το Hallstatt κινδυνεύει από το Instagram.

Το αλπικής ομορφιάς χωριό, που βρίσκεται κρυμμένο κάτω από τα βουνά του Salzkammergut στην Αυστρία, κατοικείται από 780 ανθρώπους και αποτελεί χώρο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1977.

Μετά την προβολή του σε ένα ταξιδιωτικό σόου της νότιας Κορέας το 2006 άρχισε να προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Και από τη στιγμή που άρχισε να φημολογείται ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το Frozen, η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη και κέρδισε τον τίτλο του πιο instagrammable μέρους στον πλανήτη.

Από τότε 10.000 τουρίστες από όλη την Ασία συρρέουν καθημερινά στο καταφύγιο της λίμνης, με τους επισκέπτες να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο σε ετήσια βάση. Το Hallstatt έχει πλέον έξι φορές περισσότερους τουρίστες ανά κάτοικο συγκριτικά με τη Βρετανία.

Οι τουρίστες δεν χάνουν ευκαιρία να βγάλουν selfies, να τραβήξουν πλάνα με drones και να ποζάρουν για γαμήλιες φωτογραφίες στο γραφικό χωριό. Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να μπουν στα σπίτια των κατοίκων για να ζήσουν την εμπειρία.

Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο που μια μυστηριώδης πυρκαγιά κατέστρεψε σημαντικό τμήμα της προκυμαίας του 16ου αιώνα, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Ο δήμαρχος της περιοχής Alexander Scheutz έφτασε πλέον στο σημείο να παρακαλέσει τις ορδές τουριστών να μείνουν μακριά. «Το Hallstatt είναι σημαντικό κομμάτι πολιτιστικής ιστορίας, όχι μουσείο. Θέλουμε να μειώσουμε τον αριθμό τουριστών κατά τουλάχιστον το ένα τρίτο, αλλά δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The hidden gem of Austria ?? ? . . . #austria #hallstatt #winter #sombrescapes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikolaus Brinkmann | Germany (@patheight) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The hills are alive. What a great view of #Hallstatt, #Austria by @mygreatescapes. Such a great country to visit.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mark Block (@chuystraveltips) στις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY