- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Guardian: 2.000 Σύροι στρατιώτες πολεμούν στη Λιβύη
Με τις «ευλογίες» της Άγκυρας - Φόβοι για κλιμάκωση των συγκρούσεων
Ο Guardian αποκαλύπτει ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη τουλάχιστον 2.000 Σύροι στρατιώτες με τις «ευλογίες» της Τουρκίας.
Σε αποκλειστικό του δημοσίευμα ο βρετανικός Guardian αποκαλύπτει ότι έχουν αναπτυχθεί τουλάχιστον 2.000 Σύροι στρατιώτες για να πολεμήσουν στα μέτωπα της Λιβύης. Οι Σύροι ταξίδεψαν στην Τρίπολη από την Τουρκία και η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη στρατευμάτων σε τρίτη χώρα αναμένεται να περιπλέξει την κατάσταση στη βορειοαφρικανική χώρα και να δυναμιτίσει περαιτέρω τις εμφύλιες συγκρούσεις.
«Η ανάπτυξη σχετίζεται με το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν το περασμένο μήνα οι Ερντογάν- Φαγέζ αλ Σάρατζ και τη δέσμευση της Τουρκίας να στηρίξει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης ενάντια στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ», γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Ο Guardian αναφέρει ότι αρχικά στις 24 Δεκεμβρίου αναπτύχθηκαν 300 στρατιώτες του υποστηριζόμενου και χρηματοδοτούμενου από την Τουρκία Συριακού Εθνικού Στρατού. Ακολούθησε μια δεύτερη αποστολή 350 στρατιωτών στις 29 Δεκεμβρίου, ενώ άλλοι 1.350 αναχώρησαν από την Τουρκία στις 5 Ιανουαρίου. Ταξίδεψαν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Λιβύης και έχουν αναλάβει θέσεις στα ανατολικά της Τρίπολης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.