Κοσμος

Guardian: 2.000 Σύροι στρατιώτες πολεμούν στη Λιβύη

Με τις «ευλογίες» της Άγκυρας - Φόβοι για κλιμάκωση των συγκρούσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιβύη, Τρίπολη
Λιβύη, Τρίπολη / © EPA/STRINGER

Ο Guardian αποκαλύπτει ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη τουλάχιστον 2.000 Σύροι στρατιώτες με τις «ευλογίες» της Τουρκίας.

Σε αποκλειστικό του δημοσίευμα ο βρετανικός Guardian αποκαλύπτει ότι έχουν αναπτυχθεί τουλάχιστον 2.000 Σύροι στρατιώτες για να πολεμήσουν στα μέτωπα της Λιβύης. Οι Σύροι ταξίδεψαν στην Τρίπολη από την Τουρκία και η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη στρατευμάτων σε τρίτη χώρα αναμένεται να περιπλέξει την κατάσταση στη βορειοαφρικανική χώρα και να δυναμιτίσει περαιτέρω τις εμφύλιες συγκρούσεις.  

«Η ανάπτυξη σχετίζεται με το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν το περασμένο μήνα οι Ερντογάν- Φαγέζ αλ Σάρατζ και τη δέσμευση της Τουρκίας να στηρίξει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης ενάντια στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Ο Guardian αναφέρει ότι αρχικά στις 24 Δεκεμβρίου αναπτύχθηκαν 300 στρατιώτες του υποστηριζόμενου και χρηματοδοτούμενου από την Τουρκία Συριακού Εθνικού Στρατού. Ακολούθησε μια δεύτερη αποστολή 350 στρατιωτών στις 29 Δεκεμβρίου, ενώ άλλοι 1.350 αναχώρησαν από την Τουρκία στις 5 Ιανουαρίου. Ταξίδεψαν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Λιβύης και έχουν αναλάβει θέσεις στα ανατολικά της Τρίπολης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ