- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Guardian: 2.000 Σύροι στρατιώτες πολεμούν στη Λιβύη
Με τις «ευλογίες» της Άγκυρας - Φόβοι για κλιμάκωση των συγκρούσεων
Ο Guardian αποκαλύπτει ότι από τα τέλη Δεκεμβρίου έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη τουλάχιστον 2.000 Σύροι στρατιώτες με τις «ευλογίες» της Τουρκίας.
Σε αποκλειστικό του δημοσίευμα ο βρετανικός Guardian αποκαλύπτει ότι έχουν αναπτυχθεί τουλάχιστον 2.000 Σύροι στρατιώτες για να πολεμήσουν στα μέτωπα της Λιβύης. Οι Σύροι ταξίδεψαν στην Τρίπολη από την Τουρκία και η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη στρατευμάτων σε τρίτη χώρα αναμένεται να περιπλέξει την κατάσταση στη βορειοαφρικανική χώρα και να δυναμιτίσει περαιτέρω τις εμφύλιες συγκρούσεις.
«Η ανάπτυξη σχετίζεται με το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν το περασμένο μήνα οι Ερντογάν- Φαγέζ αλ Σάρατζ και τη δέσμευση της Τουρκίας να στηρίξει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης ενάντια στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ», γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Ο Guardian αναφέρει ότι αρχικά στις 24 Δεκεμβρίου αναπτύχθηκαν 300 στρατιώτες του υποστηριζόμενου και χρηματοδοτούμενου από την Τουρκία Συριακού Εθνικού Στρατού. Ακολούθησε μια δεύτερη αποστολή 350 στρατιωτών στις 29 Δεκεμβρίου, ενώ άλλοι 1.350 αναχώρησαν από την Τουρκία στις 5 Ιανουαρίου. Ταξίδεψαν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Λιβύης και έχουν αναλάβει θέσεις στα ανατολικά της Τρίπολης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.