Κοσμος

Ιράν: Τι δήλωσε ο επιβάτης που δεν ταξίδεψε με το μοιραίο Boeing

Η απόφαση της τελευταίας στιγμής και η φωτογραφία-ντοκουμέντο από την κάρτα επιβίβασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
plane-cabin.jpg
© Pixabay

Επιβάτης δεν ανέβηκε την τελευταία στιγμή στο μοιραίο ουκρανικό Boeing που συνετρίβη στην Τεχεράνη - Τι δήλωσε.

Την τύχη με το μέρος του είχε επιβάτης που επρόκειτο να ταξιδέψει με το μοιραίο Boeing της Ukraine International Airlines (UIA) στην Τεχεράνη. Ο άνδρας είχε φθάσει στην πρωτεύουσα του Ιράν από τη Λάρνακα της Κύπρου. Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Sigmalive, αποφάσισε να μη συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, καθώς κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στην Τεχεράνη, είχε την εντύπωση ότι υπάρχει πρόβλημα με το αεροπλάνο. Έτσι, αποφάσισε να επιλέξει άλλη εταιρεία. Έντρομος πληροφορήθηκε, λίγες ώρες αργότερα, την αεροπορική τραγωδία με τους 176 νεκρούς.

«Ταξίδευα από το Κίεβο στην Τεχεράνη. Κατά την προσγείωση διαπίστωσα ότι το αεροπλάνο παρουσίασε πρόβλημα, καθώς αδυνατούσε να ελαττώσει ταχύτητα και προχωρούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να σταματήσει αρκετά απότομα» τόνισε.

«Είχα σχολιάσει στον συνεπιβάτη μου ότι μελλοντικά θα προτιμήσω διαφορετική αεροπορική εταιρεία. Ώρες αργότερα το ίδιο αεροπλάνο συνετρίβη. Απλά δεν το πίστευα. Εγώ έφτασα Τεχεράνη 1.05 τα ξημερώματα Τετάρτης. Το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της απογείωσής του από Τεχεράνη προς Κίεβο, συνετρίβη» πρόσθεσε.

Το Sigmalive έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία-ντοκουμέντο από την κάρτα επιβίβασης.

Η κάρτα επιβίβασης στο μοιραίο Boeing που συνετρίβη στην Τεχεράνη

Οι ιρανικές αρχές επιμένουν ότι η συντριβή του μοιραίου Boeing οφείλεται σε μηχανική βλάβη, την ώρα που οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν πως το αεροπλάνο χτυπήθηκε κατά λάθος από πύραυλο και στη συνέχεια έγινε κομμάτια στο έδαφος. Οι New York Times δημοσίευσαν ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο στην Τεχεράνη.

Iran video appears to show missile striking Ukrainian plane

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ