Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Βρείτε λύση με τους Σάσεξ

Το Μπάκιγχαμ έλαβε εντολές για συζητήσεις ακόμα και με την κυβέρνηση για το «Megxit»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Βιώσιμη λύση» για το θέμα της εξόδου του Χάρι και της Μέγκαν ζητά η βασίλισσα Ελισάβετ από το προσωπικό του Μπάκιγχαμ.

Το BBC μεταδίδει ότι η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β, ζήτησε από το προσωπικό του Μπάκιγχαμ να συνεργαστεί με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ για την εξεύρεση «βιώσιμης λύσης» μετά την απόφαση του ζεύγους να αποστασιοποιηθεί από τη βασιλική οικογένεια.

Ο ανταποκριτής του BBC για το βασιλικό ρεπορτάζ δήλωσε ότι η βασίλισσα είχε επαφές σήμερα τόσο με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, όσο και με τον Δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ. Ζήτησαν από ανώτατα στελέχη του Παλατιού να συνεργαστούν με το περιβάλλον των Σάσεξ και με την κυβέρνηση.

Νωρίς το πρωί η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη «λύπη» της για την ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Η ανακοίνωση διευκρίνιζε ότι η απόφαση του ζεύγους ελήφθη χωρίς εκ των προτέρων ενημέρωση της βασιλικής οικογένειας. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος στόχος στη ζωή του Χάρι και της Μέγκαν είναι να γίνουν σταδιακά οικονομικά ανεξάρτητοι. Αλλά και να μοιράσουν την οικογνειακή ζωή μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής.

Ο ανταποκριτής του BBC στο Παλάτι, Τζόνι Ντάιμοντ, μετέδωσε ότι το Μπάκιγχαμ αισθάνεται «παραγκωνισμένο» από την απόφαση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ. Ανέφερε επίσης ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στο Παλάτι για το μέλλον των Σάσεξ, αλλά βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο.  

Παρά την απόφασή τους ο Χάρι παραμένει έκτος στη διαδοχή του θρόνου.