Κοσμος

Πώς θα αντιδρούσε η Νταϊάνα με την έξοδο του Χάρι;

Οι ειδικοί απαντούν - Θα κατανοούσε τη Μέγκαν ή θα γινόταν «έξαλλη»;

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πριγκίπισσα Νταϊάνα, Χάρι και Ουίλιαμ
Πριγκίπισσα Νταϊάνα, Χάρι και Ουίλιαμ / © Rota/Pool/Getty Images/Ideal Images

Ποια θα ήταν η αντίδραση της πριγκίπισσας Νταϊάνας να αποστασιοποιηθεί από την οικογένειά του χωρίς καν να ενημερώσει τη Βασίλισσα, γιαγιά του;

Από το βράδυ της Τετάρτης η Βρετανία κινείται σε ρυθμούς «Megxit» παρόλο που σήμερα εγκρίνεται επιτέλους η συμφωνία για το Brexit. Αναλυτές και δημοσιογράφοι του βασιλικού ρεπορτάζ από το πρωί αναλύουν την ίσως και όχι τόσο ξαφνική απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποστασιοποιηθούν από τη βασιλική οικογένεια και να γίνουν σταδιακά οικονομικά ανεξάρτητοι.

Στην πλειονότητά τους οι αναλυτές επικρίνουν τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ για αυτήν  την «παρορμητική» απόφαση να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα κάνοντας μάλιστα λόγο για «παραβίαση του τρόπου που λειτουργεί η μοναρχία» στη χώρα. «Ο Χάρι και η Μέγκαν χθες πάτησαν το κουμπί της πυρηνικής βόμβας» και ανατίναξαν τις βασιλικές τους καριέρες, αναφέρει χαρακτηριστικά η MailOnline.

Κατέληξαν σε μια απόφαση χωρίς να έχει γνώση η Βασίλισσα, ο πρίγκιπας Κάρολος ή πρίγκιπας Ουίλιαμ. Μάλιστα, λέγεται ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έμαθαν τα νέα για το «Megxit» από την τηλεόραση. Η Αμερικανίδα σύζυγος του Χάρι και ο γιος της Νταϊάνα γνωστοποίησαν ότι θα μοιράζονται τον χρόνο τους και τη ζωή τους ανάμεσα στη Βρετανία και τη Βόρεια Αμερική.

Μέγκαν και Χάρι
Μέγκαν και Χάρι / © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA


Ως είθισται στη Βρετανία πολλοί ήταν αυτοί που ρωτήθηκαν ή αναρωτήθηκαν ποια θα ήταν η στάση της πριγκίπισσας Νταϊάνας και μητέρας του Χάρι αν ζούσε.

Η Πένυ Τζούνορ, ειδική σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς την πρέπουσα σκέψη και προετοιμασία. Χαρακτήρισε μάλιστα «κάτι παραπάνω από παράξενο» το γεγονός ότι δεν είχε εκ των προτέρων ενημερωθεί η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο, η Βρετανίδα αναλύτρια σημείωσε ότι η «βόμβα» Χάρι-Μέγκαν, της θύμισε αρκετά την ξαφνική ανακοίνωση της πριγκίπισσας Νταϊάνας για το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο. «Θυμίζει πόσο ξαφνικά η Νταϊάνα ανακοίνωσε τον χωρισμό της και την αποχώρησή της από 50 φιλανθρωπικές οργανώσεις χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν», είπε η Πένυ Τζούνορ. «Το πρόβλημα είναι το εξής: ο Χάρι και η Μέγκαν δεν δουλεύουν για τους εαυτούς τους, αλλά για μια οικογενειακή επιχείρηση. Το να κάνεις ανακοινώσεις αυτού του είδους χωρίς να συμβουλεύεσαι κανέναν είναι κάτι παραπάνω από παράξενο», πρόσθεσε.

Η Νταϊάνα θα ήταν έξαλλη

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα ήταν «έξαλλη» με τον Χάρι γιατί επέτρεψε να τον «χειραγωγήσουν» και να εγκαταλείψει τον τίτλο του, δηλώνει ο πρώην σεφ της θλιμμένης πριγκίπισσας της Αγγλίας που τη γνώριζε καλά.

Ο Ντάρεν ΜακΓκάρντι επιτίθεται στη Μέγκαν Μαρκλ και υποστηρίζει ότι όλα αυτά ήταν δική της απόφαση. «Η Νταϊάνα θα ήταν εξοργισμένη με τον γιο της και την έλλειψη σεβασμού του προς τη γιαγιά του αλλά και τις αξίες και παραδόσεις της Μοναρχίας».

Πριγκίπισσα Νταϊάνα και Χάρι
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και Χάρι / © Johnny Eggitt

«Η Μέγκαν δεν ήθελε ποτέ να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η Μέγκαν ήθελε να γίνει διάσημη. Η Μέγκαν είναι τώρα διάσημη. Όλα γίνονται για τη Μέγκαν», έγραψε στο Twitter ο πρώην σεφ της Νταϊάνας.

«Όσοι λένε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα ενέκρινε αυτήν την κίνηση απλά δεν γνώριζαν την Νταϊάνα. Τη θυμάμαι στην κουζίνα να μιλάει για τα παιδιά της. Έλεγε: 'Ο Ουίλιαμ είναι σαν τον πατέρα του, έχει βάθος. Ο Χάρι πετάει στα σύννεφα, όπως κι εγώ'». Ωστόσο, ο ΜακΓκάρντι σημειώνει: «Η Νταϊάνα, ακόμα και στις πιο δύσκολες της ώρες, έδειχνε σεβασμό στη Βασίλισσα. Σήμερα θα ήταν εξοργισμένη με τον Χάρι».  

5649616.jpg
Ουίλιαμ και Χάρι / © EPA/GERRY PENNY

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ