Κοσμος

Αυτός είναι ο πλέον διαβόητος βιαστής ανδρών της Βρετανίας

Κατονομάζεται για πρώτη φορά - Ισόβια για 159 σεξουαλικά αδικήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δικαστής αποκάλεσε τον Sinaga «τέρας»
Η δικαστής αποκάλεσε τον Sinaga «τέρας» / © POLICE HANDOUT

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος βιαστής στη Βρετανία. Κατονομάζεται για πρώτη φορά. Ένοχος για 159 κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

Για πρώτη φορά κατονομάζεται και δίνεται στη δημοσιότητα το πρόσωπο του πλέον διαβόητου και επικίνδυνου βιαστή ανδρών στη Βρετανία, ο οποίος καταδικάστηκε σε πολλάκις ισόβια για 159 κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος 48 ανδρών.

Αυτή ήταν η τελευταία ακροαματική διαδικασία για τον Reynhard Sinaga, γεγονός που δίνει στη βρετανική δικαιοσύνη τη δυνατότητα δημοσιοποίησης των στοιχείων του κατηγορημένου.

Ο Reynhard Sinaga κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση 48 ανδρών έξω από κλαμπ του Μάντσεστερ στο διαμέρισμά του, όπου τους νάρκωνε, τους βίαζε και παράλληλα τους βιντεοσκοπούσε. Η αστυνομία αναφέρει ότι διαθέτει στοιχεία ότι ο 36χρονος κατηγορούμενος είχε βάλει στο στόχαστρό του τουλάχιστον 190 θύματα.

Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ακροαματικών διαδικασιών σε διάστημα δύο ετών αποδείχθηκε ότι 36χρονος ινδονησιακής καταγωγής και μεταπτυχιακός φοιτητής αναζητούσε νεαρούς (μέση ηλικία τα 21 έτη), σχεδόν αποκλειστικά λευκούς, ετεροφυλόφιλους άνδρες που είχαν ήδη πιει και τους οδηγούσε στο διαμέρισμά του στο με διάφορες αφορμές, όπως για ένα ποτό ή για να φορτίσουν το κινητό τους τηλέφωνο. Τους νάρκωνε με την ουσία GHB και στη συνέχεια τους βίαζε κατ' εξακολούθηση τραβώντας παράλληλα βίντεο. Λόγω της φύσης του ναρκωτικού, τα θύματα είχαν προσωρινή απώλεια μνήμης και δεν καταλάβαιναν απαραίτητα ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού.

Η δράση του ξεσκεπάστηκε τον Ιούνιο του 2017 όταν ένα θύμα του ξύπνησε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επίθεσης και τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν εκατοντάδες ώρες βίντεο με τις πράξεις βιασμού.

Ο δικαστής απεφάνθη ότι ο καταδικασθείς σε ισόβια θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 30 χρόνια στη φυλακή.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μάντσεστερ χαρακτήρισε τον Sinaga ως τον πιο επικίνδυνο βιαστή στη βρετανική δικονομική ιστορία, ενώ η δικαστής που απήγγειλε την ποινή είπε απευθυνόμενη στον ίδιο ότι είναι ένας «μοχθηρό κατά συρροή σεξουαλικό αρπακτικό», συμφωνώντας με την περιγραφή ενός θύματος ότι πρόκειται για ένα «τέρας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ