Κοσμος

Χεζμπολάχ: Θα πληρώσετε τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί

Μπαίνουν στο στόχαστρο Αμερικανοί στρατιώτες - Το προειδοποιητικό μήνυμα του ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θρήνος στους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί
Θρήνος στους υποστηρικτές της Χεζμπολάχ για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί/© EPA/WAEL HAMZEH

«Όταν τα φέρετρα των Αμερικανών στρατιωτών θα φθάνουν στις ΗΠΑ»: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κάνει λόγο για αντίποινα στον φόνο του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ο ηγέτης της λιβανέζικης Χεζμπολάχ Σάγεντ Νασράλαχ δήλωσε σήμερα, Κυριακή 5 Ιανουαρίου, ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή θα πληρώσουν το τίμημα του θανάτου του Κάσεμ Σουλεϊμανί. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του μηνύματος ο Νασράλαχ ξεκαθάρισε ότι απάντηση στον φόνο του κορυφαίου Ιρανού αξιωματικού δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο του Ιράν, αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή.

Ο Σάγεντ Νασράλαχ δήλωσε επίσης ότι «δεν πρέπει να πληγούν» πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή, διότι αυτό θα υπηρετούσε την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.
Επιθέσεις κατά της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ θα είναι «δίκαιη τιμωρία» ξεκαθάρισε ο Νασράλαχ, αναφερόμενος σε βάσεις, πολεμικά πλοία και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

«Οταν τα φέρετρα των Αμερικανών στρατιωτών και αξιωματικών θα μεταφέρονται στις ΗΠΑ, ο Τραμπ και η κυβέρνησή του θα συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν την περιοχή και ότι θα χάσουν και τις εκλογές» απείλησε.

Αυτή η στάση θα αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσυρθούν από την Μέση Ανατολή «ταπεινωμένες, ηττημένες και τρομοκρατημένες... όπως έχουν αποχωρήσει στο παρελθόν» συμπλήρωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ