Κοσμος

Τραγικό ιατρικό λάθος: Γυναίκα πήρε φωτιά μέσα στο χειρουργείο

Το λάθος των γιατρών της κόστισε τη ζωή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
surgeon
Χειρουργός /Pixabay

Γυναίκα πήρε φωτιά μέσα στο χειρουργείο σε νοσοκομείο της Ρουμανίας. Τι συνέβη.

Τραγικό ιατρικό λάθος κόστισε τη ζωή σε 66χρονη ασθενή σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου. Σύμφωνα με το BBC, χειρουργοί χρησιμοποίησαν απολυμαντικό με βάση το οινόπνευμα στην ασθενή πριν την εγχειρήσουν για καρκίκο στο πάγκρεας. Στη συνέχεια ωστόσο έκαναν χρήση ηλεκτρικού νυστεριού το οποίο όταν ήρθε σε επαφή με το σώμα της ασθενούς προκάλεσε φωτιά.

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Δεκεμβρίου και η ασθενής πέθανε μία εβδομάδα αργότερα καθώς είχε εγκαύματα στο 40% του σώματός της.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τον θάνατο, σύμφωνα με τους συγγενείς της 66χρονης ωστόσο, η οικογένειά της δεν είχε ενημερωθεί για  τη σοβαρότητα της κατάστασης  και δεν της είχαν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες παρά μόνο ότι συνέβη ένα ατύχημα.

«Μάθαμε κάποιες λεπτομέρειες από τον Τύπο, όταν μεταδόθηκε η είδηση σε τηλεοπτικούς σταθμούς», ανέφεραν. «Δεν απευθύνουμε κατηγορίες, απλώς θέλουμε να καταλάβουμε τι συνέβη», τόνισαν.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας υποσχέθηκε  να ερευνήσει το «τραυματικό» περιστατικό. «Οι χειρουργοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η χρήση απολυμαντικού με βάση το αλκοόλ κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρικό νυστέρι», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας.

Όπως τονίζει το BBC, η Ρουμανία δαπανά τα λιγότερα χρήματα για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, τόσο ανά κάτοικο όσο και σε ποσοστό του ΑΕΠ. Έχει το υψηλότερο ποσοστό παιδικής θνησιμότητας στην ήπειρο και αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις στη νοσοκομειακή υποδομή και το ιατρικό προσωπικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ