Κοσμος

Κεντάκι: Έριξαν τόνους μπέρμπον στα ποτάμια - Πέθαναν χιλιάδες ψάρια

Πρόστιμο στην εταιρεία - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πυρκαγιά που κατέστρεψε αποθήκες με βαρέλια γεμάτα μπέρμπον στις ΗΠΑ
Η πυρκαγιά που κατέστρεψε αποθήκες με βαρέλια γεμάτα μπέρμπον στις ΗΠΑ/eu.courier-journal/Twitter

Το χέρι στην τσέπη έβαλε γνωστή εταιρεία παρασκευής ουίσκι στις ΗΠΑ, η οποία άδειασε 40.000 βαρέλια με μπέρμπον σε δύο ποταμούς.

Το πρόστιμο 600.000 δολαρίων κατέβαλε γνωστή εταιρεία παρασκευής μπέρμπον ουίσκι στις ΗΠΑ για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε, όταν άδειασε 40.000 βαρέλια με ουίσκι στους ποταμούς Κεντάκι και Οχάιο. Η κίνησή της αυτή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες ψάρια να πεθάνουν, ενώ παρατηρήθηκε δηλητηρίαση και αρκετών ειδών άγριας πανίδας της περιοχής.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κεντάκι. Όλα ξεκίνησαν όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά τον περασμένο Ιούλιο από κεραυνό σε αποθήκη με βαρέλια ουίσκι. Ήταν ορατή από απόσταση πολλών χιλιομέτρων και τόσο έντονη που έλιωσαν οι προβολείς των πυροσβεστικών οχημάτων που έσπευσαν στο σημείο, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ. Περίπου 40.000 βαρέλια ουίσκι καταστράφηκαν και το περιεχόμενό τους κατέληξε σε κοντινό χείμαρρο, που επικοινωνεί με τα ποτάμια, δημιουργώντας ένα... ρυάκι αλκοόλ μήκους 37 χλμ.!

Το Υπουργείο Αλιείας και Άγριων Ζώων του Κεντάκι βρήκε νεκρά ψάρια σε μια απόσταση έως και 100 μέτρων στο Γκλενς Κρι και τον ποταμό Κεντάκι, καθώς και στον ποταμό Οχάιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ