Κοσμος

Χαμός με 19χρονη που υψώνει το μεσαίο δάκτυλο ενώ ο Σαλβίνι κοιμάται

Πώς σχολίασε την επίμαχη εικόνα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
matteo-salvini.jpg

Σάλος στην Ιταλία με την άσεμνη χειρονομία 19χρονης κατά τη διάρκεια αεροπορικής πτήσης, ενώ δίπλα της κοιμόταν ο Ματέο Σαλβίνι.

Αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ιταλία έγινε η φωτογραφία που δείχνει μια 19χρονη σε αεροπλάνο να υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στην κάμερα, την ώρα που ο Ματέο Σαλβίνι κοιμάται δίπλα της. «Τι ωραία να ταξιδεύεις με ευγενικούς ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να διαδηλώνουν κατά του μίσους, της βίας και των προσβολών» έγραψε ειρωνικά στα social media κάτω από την επίμαχη εικόνα ο επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά. Η «πρωταγωνίστρια» της φωτογραφίας είναι η Έρικα Λάμπε και η επίμαχη σκηνή εκτυλίχθηκε στην πτήση Μπάρι-Μιλάνο.

salvini-middle-finger24323.jpg

Όπως δήλωσε η ίδια, το μεσαίο δάχτυλο δεν είχε αποδέκτη τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας. Έχοντας δεχτεί σφοδρή κριτική, απειλές και υβριστικά σχόλια, η 19χρονη αναγκάστηκε να κλείσει τους λογαριασμούς της στα social media. Φρόντισε, πάντως, να καυτηριάσει την επιλογή του Σαλβίνι να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά της, «διασφαλίζοντας ότι θα δεχθώ βαριές προσβολές, απειλές θανάτου αλλά και εικόνες πορνό».

«Περικύκλωσα» με καρδούλες τον Σαλβίνι

«Εγώ τράβηξα τη φωτογραφία για να επισημάνω τη σύμπτωση του να ταξιδεύεις σε πτήση χαμηλού κόστους, έχοντας δίπλα σου τον Σαλβίνι. Η χειρονομία απευθυνόταν στους φίλους μου και δεν είχε να κάνει τίποτα με τον Σαλβίνι, τον οποίο εξάλλου "περικύκλωσα" με καρδούλες» τόνισε η 19χρονη.

mateo_salvini_middle_finger.jpg

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι αριστερή, ούτε και δεξιά. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική και πιθανώς σε λίγα χρόνια να την αντιλαμβάνομαι καλύτερα. Δεν περίμενα τέτοια δημοσιότητα και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα για κάτι το οποίο έκανα με διαφορετική πρόθεση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ