- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ πριν την ψηφοφορία για παραπομπή: Δεν έχω κάνει τίποτα κακό
Η ψηφοφορία αναμένεται το νωρίτερο αργά το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνει πως είναι αθώος πριν από την ιστορική ψηφοφορία στο Κογκρέσο.
«Κάντε μια προσευχή!»: μερικές ώρες πριν από την ιστορική ψηφοφορία στο αμερικανικό Κογκρέσο για την παραπομπή του, ο Ντόναλντ Τραμπ διακήρυξε άλλη μια φορά σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) την αθωότητά του.
«Μπορείτε να πιστέψετε πως θα τεθώ σήμερα υπό κατηγορία από τη ριζοσπαστική αριστερά (...) ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΚΟ!», έγραψε στο Twitter ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος πρόκειται να γίνει ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα «παραπεμφθεί» με ενδεχόμενη προοπτική την καθαίρεσή του.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, θα συγκληθεί στη διάρκεια της ημέρας για μια συζήτηση τουλάχιστον έξι ωρών, η οποία θα οδηγήσει σε ψηφοφορία επί δύο κατηγοριών εναντίον του Τραμπ: κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.
Οι ομιλίες θα κατανεμηθούν ακριβοδίκαια μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών και θα προηγηθεί μία ώρα συζήτησης για να υιοθετηθούν οι κανόνες από την ολομέλεια.
Η ψηφοφορία αναμένεται το νωρίτερο αργά το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον).
Η κάτω βουλή του αμερικανικού κοινοβουλίου θα ασκήσει έτσι «μία από τις πιο επίσημες εξουσίες που της εγγυάται το Σύνταγμα», επιβεβαίωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι.
Στη συνέχεια θα πάρει τη σκυτάλη η Γερουσία για να οργανώσει τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, πιθανόν τον Ιανουάριο. Και οι Ρεπουμπλικανοί που την ελέγχουν, έχουν ήδη προειδοποιήσει πως τότε ο πρόεδρος θα αθωωθεί.
Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε εξεγερθεί και πάλι χθες εναντίον των αντιπάλων του.
«Κηρύσσετε ανοικτό πόλεμο εναντίον της αμερικανικής δημοκρατίας», υποστήριξε σε επίσημη επιστολή που απηύθυνε στην Νάνσι Πελόζι. «Η Ιστορία θα σας κρίνει αυστηρά».
Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, η ψηφοφορία στο Κογκρέσο δεν είναι παρά «μια παράνομη και μεροληπτική απόπειρα πραξικοπήματος» με κίνητρο τη μνησικακία. «Είστε ανίκανοι να δεχθείτε την ετυμηγορία των καλπών» του 2016, έγραψε ακόμη, αναφερόμενος στην εκλογική νίκη του που είχε ανατρέψει τα περισσότερα προγνωστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.