Κοσμος

Ερντογάν: Θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες με τη Λιβύη

«Τα βήματα μας με την Λιβύη είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Τα βήματα μας με την Λιβύη είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη  αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη στο πλαίσιο του διεθνούς φόρουμ για τους Πρόσφυγες που διοργανώνει ο ΟΗΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι σχεδιάζει να επιταχύνει τη συνεργασία με την κυβέρνηση της Τρίπολης. «Τα βήματα μας με την Λιβύη είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ο πρωθυπουργός Σάρατς πρόσφατα ήρθε κα συναντηθήκαμε και συζητήσαμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Θα επιταχύνουμε την διαδικασία αυτή μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης και αναφέραμε πως είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους βοήθεια. Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική και αμυντική συνεργασία μέχρι και στο ζήτημα των δικαιωμάτων στις θάλασσες», είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αποστολής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κύπρο λέγοντας: «Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας (στο Λευκόνοικο). Ανάλογα με τις ανάγκες μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Είναι δυνατόν η Τουρκία που έχει τέτοιου μήκους ακτογραμμή να μην είναι στις περιοχές αυτές».