- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Brexit-Η Μέρκελ ελπίζει σε στενή εμπορική σχέση με τη Μ. Βρετανία
Συγχαρητήρια στον Τζόνσον για τη νίκη του
Η Άνγκελα Μέρκελ εύχεταιι μια «στενή εταιρική σχέση» μετά τη νίκη του πρωθυπουργού Τζόνσον στη Μεγάλη Βρετανία.
Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί μια «στενή εταιρική σχέση» με τη Βρετανία μετά την «καθαρή νίκη» του Μπόρις Τζόνσον, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε μάλιστα πως οι πόρτες της ΕΕ παραμένουν ανοικτές για τη χώρα.
«Χαίρομαι για τη συνέχιση της συνεργασίας μας για τη φιλία και μια στενή εταιρική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες μας», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της στο Twitter.
«Θέλουμε η Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει ένας στενός εταίρος και μετά το Brexit, τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Χάικο Μάας στον περιφερειακό όμιλο ΜΜΕ Funke.
Ο υπουργός, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου, εκτίμησε μάλιστα ότι οι Βρετανοί έχουν το δικαίωμα να επανέλθουν στο ευρωπαϊκό μπλοκ αν κάποτε το επιθυμήσουν.
«Οι πόρτες της ΕΕ παραμένουν ασφαλώς ανοικτές στη Μεγάλη Βρετανία», διαβεβαίωσε. Αλλά προς το παρόν ο Μπόρις Τζόνσον έχει «μια καθαρή εντολή να φέρει σε πέρας το Brexit», εκτίμησε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Άλλη αξιωματούχος του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η Καταρίνα Μπάρλεϊ, εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο διάσπασης μετά τις βρετανικές εκλογές.
«Ανησυχώ πολύ για το ενδεχόμενο μιας διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου, [καθώς] οι αντίπαλοι του Brexit είναι ιδιαίτερα πολλοί στη Σκωτία ή ακόμη στην Ουαλία», δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία.
Υπενθυμίζεται ότι στη Σκωτία, οι εθνικιστές του SNP σημείωσαν σαφή άνοδο.
Τα αποτελέσματα που είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα το πρωί επιβεβαίωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία των Συντηρητικών, που είχαν να ασκήσουν τέτοιο έλεγχο στο βρετανικό Κοινοβούλιο από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ, τον ναυτικό αποκλεισμό και το εμπλουτισμένο ουράνιο
Έρχονται ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή άμυνα
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Χωρίς τέλος οι επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές
Στην Ευρώπη μπορεί να πέσουν οι υπογραφές
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Παράλληλα, η δημοτική αρχή εντείνει τους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Κλείδωσαν διάδρομοι και εκκενώθηκαν χώροι
Ο 62χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει οκτώ κακουργηματικές κατηγορίες
Η εκτροφή κοτόπουλων σε κατοικίες έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια
Aντί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς προστασίας, όπως υποστηρίζει
Διασώθηκε μόνο ένα μικρό χελωνάκι - Έρευνες των αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς
«Όπως ακριβώς κάναμε με τη Βενεζουέλα»
Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του θανάτου του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού
Η περίπτωση του Ντάνιελ Μπάγιεν
Ξόδεψε πάνω από 40.000 δολάρια στην εξάρτησή της - Μιλά για τις σοβαρές παρενέργειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.