- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπόρις Τζόνσον: Υπόσχεται μείωση ανειδίκευτων μεταναστών στη Βρετανία
Αν κερδίσει τις εκλογές που διεξάγονται την Πέμπτη
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε για μείωση του ποσοστού μετανάστευσης αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη.
Σε συνέχεια των δηλώσεών του, σημείωσε ωστόσο ότι δεν διάκειται εν γένει εχθρικά απέναντι στο να επιτρέπεται σε ξένους να δουλεύουν και να ζουν στη Βρετανία.
Στη Βρετανία θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου οι οποίες αναμένεται να κρίνουν το μέλλον του Brexit και της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, με τους ψηφοφόρους να έχουν να επιλέξουν κατά κύριο λόγο ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς υπό τον Τζόνσον και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν.
«Οι αριθμοί θα μειωθούν επειδή θα μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News. «Αυτό που νομίζω ότι δεν είναι σωστό είναι να έχουμε μια προσέγγιση που είναι ανεξέλεγκτη και δεν έχει περιορισμούς σε αυτό».
Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε για μια προσέγγιση που θα στηρίζεται στα μόρια για τον έλεγχο της μετανάστευσης. Αυτό στο οποίο θα επικεντρωθεί, πρόσθεσε, θα είναι η μείωση της μετανάστευσης ανειδίκευτων, ενώ θα υπάρχει περιθώριο για αυτούς που έχουν υψηλή ειδίκευση και τους άλλους εργαζομένους που θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία.
«Δεν διάκειμαι εχθρικά απέναντι στην μετανάστευση (...) Είμαι οπαδός του να επιτρέπεται στους ανθρώπους να έρχονται σε αυτήν τη χώρα και το θεωρώ φανταστικό αν έχουν ταλέντα και θέλουν να κάνουν πράγματα και να φτιάξουν τις ζωές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μπορούν να συμβάλλουν στη χώρα μας», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.