Κοσμος

Μπάιντεν σε ψηφοφόρο: Έλα να κάνουμε πους-απς (video)

Η ατάκα που έβγαλε εκτός εαυτού τον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν/© EPA/David Maxwell

«Είσαι ένας καταραμένος ψεύτης» είπε ο Τζο Μπάιντεν σε ψηφοφόρο που αμφισβήτησε την υποψηφιότητά του για την αμερικανική προεδρία λόγω... ηλικίας.

Ένταση επικράτησε σε προεκλογική ομιλία του Τζο Μπάιντεν. Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών (και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί Ομπάμα) επιτέθηκε την Πέμπτη κατά ψηφοφόρου, ο οποίος αμφισβήτησε την υποψηφιότητά του λόγω... ηλικίας. Ο ψηφοφόρος υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν «είναι πολύ γέρος» και άφησε υπονοούμενα για τη φυσική κατάσταση του πρώην αντιπροέδρου.

«Αν θέλεις να επιβεβαιώσεις τη φυσική μου κατάσταση, μπορούμε να κάνουμε πους-απς. Ας τρέξουμε, ας κάνουμε ότι θέλεις. Ας υποβληθούμε σε τεστ IQ» τόνισε ο Μπάιντεν.

Ο ψηφοφόρος κατηγόρησε επίσης τον 77χρονο πολιτικό ότι «έστειλε» τον γιο του στην Ουκρανία, προκειμένου να διασφαλίσει πρόσβαση στο Κίεβο στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Τον επέκρινε, μάλιστα, ότι έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορείται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τους Δημοκρατικούς. 

«Είσαι ένας καταραμένος ψεύτης, δεν είναι αλήθεια», απάντησε οργισμένος ο Μπάιντεν.

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, ήταν επικεφαλής από το 2014 ως το 2019 του Διοικητικού Συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma, με μηνιαίο μισθό 50.000 δολάρια, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ