- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πράσινο φως» για την παραπομπή Τραμπ (video)
Την ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων
Προχωρά κανονικά η παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.
Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι ζήτησε σήμερα να συνταχθεί κατηγορητήριο για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί για «κατάχρηση εξουσίας».
«Ζητάω σήμερα από τον πρόεδρο (της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέρι Νάντλερ) να ξεκινήσει τη σύνταξη άρθρων κατηγορητηρίου ("impeachement")», δήλωσε η ίδια, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης παρέμβασης.
«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να ενεργήσουμε, διότι προσπάθησε εκ νέου να διαφθείρει τις εκλογές μας προς όφελός του» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με την Πελόζι, «τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα: ο πρόεδρος καταχράστηκε την εξουσία του για προσωπικό όφελός του εις βάρος της εσωτερικής ασφάλειάς μας, θέτοντας ως προϋπόθεση, για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και τον προγραμματισμό ενός κρίσιμου τετ α τετ στο Οβάλ γραφείο, την ανακοίνωση μιας έρευνας σε βάρος τους πολιτικού αντιπάλου του».
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης αυτό το καλοκαίρι, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, το φαβορί των Δημοκρατικών για να αναμετρηθούν στις προεδρικές του 2020.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που κατέθεσαν ενώπιον του Κογκρέσου, προϋπόθεση για να απευθύνει ο Λευκός Οίκος πρόσκληση προς τον Ζελένσκι θα ήταν η ανακοίνωση της έναρξης έρευνας σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Επιπροσθέτως, μια βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία «πάγωσε» λίγες ημέρες πριν από το τηλεφώνημα.
«Ο πρόεδρος διέπραξε κατάχρηση εξουσίας, αποδυνάμωσε την εσωτερική ασφάλειά μας και έθεσε σε κίνδυνο την ακεραιότητα των εκλογών μας» σημείωσε η Πελόζι, η οποία εκτιμά ότι «οι ενέργειες του προέδρου παραβίασαν το Σύνταγμα».
Μόλις η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής συντάξει τα άρθρα για την παραπομπή, αυτά θα υποβληθούν σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια και θα εγκριθούν με απλή πλειοψηφία. Δεδομένης της κυριαρχίας των Δημοκρατικών στο σώμα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να γίνει ο τρίτος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που θα παραπεμφθεί.
Όπως ο Άντριου Τζόνσον το 1868 και ο Μπιλ Κλίντον το 1998, αναμένεται, κατόπιν, να αθωωθεί από τη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικανοί.
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι θα κερδίσει τη μάχη.
«Τα καλά νέα είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο ενωμένοι» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο μεγιστάνας, λίγο μετά την παρέμβαση της Νάνσι Πελόζι.
«Εάν πρέπει να με κατηγορήσετε, κάντε το τώρα, σύντομα, προκειμένου να έχουμε μια ισότιμη διαδικασία στη Γερουσία και προκειμένου η χώρα μας να μπορέσει να ξαναριχτεί στη δουλειά» έγραψε επίσης στο Twitter.
Η ανακοίνωση για την παραπομπή Τραμπ από τη Νάνσι Πελόζι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.