Κοσμος

Ισπανία: Παίκτρια του Big Brother φέρεται ότι βιάστηκε από συμπαίκτη της

Την ανάγκασαν να δει το βίντεο, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σοκ στην Ισπανία με το Big Brother, καθώς διαγωνιζόμενη φέρεται να βιάστηκε υπό την επήρεια αλκοόλ από συμπαίκτη της.

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό φέρεται να εκτυλίχθηκε στο ισπανικό Big Brother, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Παίκτρια του γνωστού τηλεπαιχνιδιού φαίνεται να έπεσε θύμα βιασμού από συμπαίκτη της,  ενώ μάλιστα η παραγωγή της έδειξε το βίντεο. Το περιστατικό που καταγγέλθηκε το 2018 φέρεται από την παίκτρια και την παραγωγή ότι συνέβη το 2017 μετά πό πάρτι με αλκοόλ.

Η Καρλότα Πράντο στάλθηκε στο ειδικό δωμάτιο για να δει ένα βίντεο, στο οποίο είχε καταγραφεί ότι ένας συμπαίκτης της, την βίασε ενώ ήταν αναίσθητη από το ποτό.

«Παρακαλώ, σταμάτα το, παρακαλώ» ζήτησε η κ. Πράντο με δάκρυα στα μάτια. Αλλά το βίντεο συνέχισε να παίζει, με τη Φωνή να λέει: «Πιστεύουμε ότι πρέπει να το δεις Καρλότα».

 

 

Η σκηνή αυτή δεν έπαιξε ποτέ, στον αέρα της εκπομπής, αλλά δημοσιεύθηκε στον ισπανικό τύπο αυτή την βδομάδα. Μέχρι να της ζητηθεί να μπει στο ειδικό δωμάτιο η Πράντο δεν είχε ιδέα τι της συνέβη το προηγούμενο βράδυ στο κρεβάτι της, όταν τη βοήθησε να ξαπλώσει ο Χοσέ Μαρια Λοπέζ.

José María López- Carlota Prado

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο βίντεο του βιασμού, του είπε «όχι , δεν μπορώ», αλλά αυτός ανέβηκε στο κρεβάτι με την ευάλωτη Πράντο, και έκανε σεξ για μερικά λεπτά μαζί της, πριν η ομάδα της παραγωγής του μιλήσει από το ηχείο του δωματίου, για να τον διακόψει.

Αφού η αντιμετώπιση της κ.Πράντο στο ειδικό δωμάτιο αποκαλύφθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Ελ Κονφιντενσιάλ , πολλοί διαφημιστές διέκοψαν την προβολή προϊόντων τους, πάνω από 40 φίρμες, στην εκπομπή.

Η Endemol Shine Group, η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα  για του ριάλιτι σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η απόφαση να ενημερώσουν την κ. Πράντο για την επίθεση χωρίς την παρουσία κάποιου ψυχολόγου ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου ήταν ένα λάθος.

 Ωστόσο δεν έκαναν καμία αναφορά στο γεγονός ότι άφησαν να γίνει ο βιασμός και απλά τον κατέγραψαν. «Εκ των υστέρων μετανιώνουμε για όσα είδε η Καρλότα στο ειδικό δωμάτιο» , ανέφερε η εταιρεία , προσθέτοντας ότι ο Λοπέζ διώχθηκε από το σόου και ότι η Πράντο δέχθηκε ψυχολογική υπόστήριξη μετά την εμπειρία της.

Η Πράντο πέρασε μερικές μέρες σε ξενοδοχείο πριν επιστρέψει στο σόου. Αντιπρόσωποι της Ζέπελιν, της ισπανικής παραγωγής που κάνει τον Μεγάλο Αδερφό, κατήγγειλε τον Λοπέζ στην αστυνομία και αργότερα η κυρία Πράντο προσέθεσε και τη δική της καταγγελία. Ένας δικαστής κατέληξε ότι υπάρχει υλικό για να ασκηθεί δίωξη στον Λοπέζ για σεξουαλική επίθεση, παρόλο που ο συνήγορός του είπε ότι ο πελάτης του αρνείται την κατηγορία.


Σύμφωνα με ψυχολόγο από μια μη κυβερνητική οργάνωση που βοηθά τις γυναίκες που πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας, το πρόγραμμα είναι διπλά ένοχο, πρώτα γιατί δεν αντιλήφθηκε ότι η Πράντο ήταν θύμα πιθανής επίθεσης και γιατί στη συνέχεια της έδειξε το βίντεο χωρίς τη βοήθεια ειδικού.

Ο Λοπέζ αρνείται το αδίκημα και ο δικηγόρος του δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κανένα έγκλημα. Η Πράντο δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό της Instagram ευχαριστώντας τους ανθρώπους για την υποστήριξη τους στο πλαίσιο μιας καμπάνιας στα social media με το hashtag #CarlotaNoEstasSola «Για πρώτη φορά, δεν αισθάνομαι μόνη», δήλωσε. «Και αυτό μετατρέπεται αυτόματα σε αγάπη. Αυτό μετατρέπεται αυτόματα σε γενναιοδωρία για όποιον περνάει από μια κατάσταση παρόμοια με την δική μου.»