- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τιμητική υποδοχή της αποστολής της ΕΜΑΚ από την Αλβανία
Επέστρεψε χτες το απόγευμα με στρατιωτικό αεροσκάφος
Με ιδιαίτερη επισημότητα έγινε η υποδοχή της ελληνικής αποστολής της ΕΜΑΚ που γύρισε από την Αλβανία.
Με ιδιαίτερη επισημότητα η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, υποδέχτηκαν την ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ, που επέστρεψε χτες το απόγευμα με στρατιωτικό αεροσκάφος από την Αλβανία, όπου συμμετείχαν στις έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια από τον μεγάλο σεισμό.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, μεταφέροντας τους πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ η δεύτερη ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ, επέστρεψε οδικώς από την Αλβανία στα Ιωάννινα, όπου είναι η βάση της.
Στην Ελευσίνα τους πυροσβέστες υποδέχτηκαν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός (ε.α.) Βασίλειος Παπαγεωργίου ο οποίος εκπροσώπησε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αποστολή των πυροσβεστών, που αποτελείτο από δύο ομάδες της 1ης και της 5ης ΕΜΑΚ, με 41 πυροσβέστες, δύο διασωστικούς σκύλους, και ειδικά διασωστικά οχήματα, είχε μεταβεί στη γειτονική χώρα την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 και επιχείρησαν στην πόλη Θουμάν και στο Δυρράχιο απεγκλωβίζοντας δύο ζωντανά άτομα και ανασύροντας επτά άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, συνεχάρη τους πυροσβέστες για τον ζήλο και την αυταπάρνηση που επέδειξαν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Τόνισε ότι η επιχειρησιακή δράση τόσο της 1ης όσο και της 5ης ΕΜΑΚ αναδεικνύει ακόμη μια φορά τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους Έλληνες πυροσβέστες και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός (ε.α.) Βασίλειος Παπαγεωργίου μετέφερε τις ευχαριστίες του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, προς τους πυροσβέστες της 1ης και της 5ης ΕΜΑΚ, και τους συνεχάρη για την προσφορά τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.