Κοσμος

ΛΔ Κονγκό: Επιθέσεις ανταρτών σε κέντρα αντιμετώπισης του Έμπολα

Πιστεύουν ότι ο ιός δεν υπάρχει -Νεκρά τρία μέλη ιατρικού προσωπικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ebola
© EPA/PATRICIA MARTINEZ

Τρεις νεκροί σε επιθέσεις εναντίον κέντρων αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Τρία μέλη ιατρικού προσωπικού που εργάζονταν σε κέντρα αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού Έμπολα στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί.

«Οι πηγές μας λένε ότι την επίθεση εξαπέλυσαν αντάρτες Μάι Μάι», δήλωσε ο Ζαν- Ζακ Μουγιέμπε, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης της επιδημίας Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την αντιμετώπιση του Έμπολα», πρόσθεσε.

Μια τοπική πολιτοφυλακή, γνωστή με το όνομα Μάι Μάι, επιτίθεται επανειλημμένα σε κέντρα αντιμετώπισης του Έμπολα, καθώς πιστεύει ότι ο ιός δεν υπάρχει και οι ιατρικές ομάδες έχουν στόχο την εξάλειψη του τοπικού πληθυσμού.

Οι Μάι Μάι εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον ιατρικών κέντρων στη Μανγκόνα της επαρχίας Βόρειο Κίβου και της Μπιακότο στην επαρχία Ιτούρι, επεσήμανε ο Μουγιέμπε.

«Πρόκειται για πλήγμα στην αντιμετώπιση του Έμπολα διότι εξαλείφουμε την ασθένεια. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τις προσπάθειές μας», πρόσθεσε.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι και οι τρεις νεκροί είναι εργαζόμενοι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού σημειώνει πτώση από τον Αύγουστο, με μόλις 70 να έχουν καταγραφεί τον Οκτώβριο, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ