Κοσμος

Έλληνας διασώστης στην Αλβανία: Έχουμε εντοπίσει δύο ζωντανούς

Μήνυμα Δένδια συμπαράστασης στον αλβανικό λαό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Αλβανία
Σεισμός στην Αλβανία © EPA / VALDRIN XHEMAJ

Την επιβεβαίωση πως τα ελληνικά συνεργεία διάσωσης έχουν εντοπίσει στα συντρίμμια της Αλβανίας ζωντανούς δύο εγκλωβισμένους έκανε ο Θ. Μπαλάφας.

Η ελληνική ομάδα διάσωσης τςη ΕΜΑΚ έχει φτάσει στην Αλβανία και έχει ήδη ξεκινήσει να ψάχνει για εγκλωβισμένους στα σιντρίμμια του Τουμάν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας Θ. Μπαλάφα που μίλησε τηλεφωνικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι Έλληνες διασώστες έχουν εντοπίσει ζωντανούς δύο εγκλωβισμένους, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι άνθρωποι, αλλά ούτε και σε πόση ώρα θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση ανάσυρσής τους, καθώς εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες, αντιξοες κι επικίνδυνες συνθήκες.

Την ίδια ώρα, το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι δίπλα στον αλβανικό λαό και στην κυβέρνησή του, έστειλε από το Δυρράχιο, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο του σημερινού σεισμού στην Αλβανία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Βρίσκομαι εδώ με την εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με δύο μονάδες ΕΚΑΜ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον φίλο αλβανικό λαό» ανέφερε σε δήλωσή του, παρουσία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο κ. Δένδιας. Και σημείωσε: «Τα έχουμε περάσει, τα ξέρουμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Είμαστε δίπλα στον αλβανικό λαό, στην κυβέρνησή του, για να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Σας ευχαριστώ, κύριε πρωθυπουργέ».

Διασώσεις στην Αλβανία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ