Κοσμος

Βίντεο από τη ληστεία-μαμούθ στο μουσείο της Δρέσδης στη Γερμανία

Η στιγμή που οι ληστές σπάνε τις προθήκες για να κλέψουν πολύτιμα κοσμήματα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια «ανεκτίμητης αξίας» εκλάπησαν εχθές το πρωί από μουσείο της Δρέσδης στη Γερμανία

Τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια «ανεκτίμητης αξίας» εκλάπησαν εχθές το πρωί από μουσείο της Δρέσδης στη Γερμανία, ανακοίνωσε η διευθύντρια του μουσείου Μάριον Άκερμαν.

Τουλάχιστον δύο διαρρήκτες κατάφεραν να μπουν μέσα στο μουσείο για να κλέψουν τρία σετ κοσμημάτων, που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα, και στη συνέχεια να διαφύγουν, ανέφεραν οι ερευνητές της αστυνομίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αυτή είναι η στιγμή που εγκληματίες σπάνε τις προθήκες για να κλέψουν πολύτιμα κοσμήματα και άλλους θησαυρούς αξίας μέχρι και ενός δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ένα μέλος της συμμορίας φαίνεται να χτυπά επανειλημμένα ένα κάθετο ερμάριο μέχρι να σπάσει το γυαλί και να αποκτήσει πρόσβαση στα κοσμήματα.

Τα γερμανικά Μέσα περιέγραψαν ως «εντυπωσιακά μικρόσωμους« τους ληστές, καθώς μπήκαν από μία μικρή τρύπα στο θησαυροφυλάκιο και άφησαν πίσω τους ογκώδη αντικείμενα όπως βάζα και πίνακες ζωγραφικής.

Ειδικοί του μουσείου, που κάποτε περηφανεύονταν ότι η συλλογή του ήταν «ασφαλισμένη σαν το Fort Knox των ΗΠΑ», ανέφεραν ότι η αξία των αντικειμένων που εκλάπησαν είναι «ανυπολόγιστη» και απηύθυναν έκκληση στους ληστές να μην τα καταστρέψουν.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 5 πμ (τοπική ώρα) από άοπλους φύλακες ασφαλείας που εντόπισαν δύο διαρρήκτες μέσα στο μουσείο από τις κάμερες. Οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στον χώρο, αλλά οι ληστές είχαν ήδη επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο που τους περίμενε, με το οποίο και διέφυγαν.

Αμέσως έγιναν προσπάθειες να εντοπιστούν στη γύρω περιοχή. Το μόνο που κατάφερε η αστυνομία είναι να ταυτοποιήσει ένα καμμένο αυτοκίνητο σε πάρκινγκ της Δρέσδης ως το αυτοκίνητο διαφυγής.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι μία φωτιά που ξέσπασε σε κουτί διακλάδωσης κοντά στο μουσείο, προκαλώντας βλάβη στα φώτα του δρόμου στην περιοχή την ώρα της ληστείας, συνδέεται με αυτήν.

Η διακοπή επηρέασε τα φώτα μπροστά από το παράθυρο μέσα από το οποίο μπήκαν οι ληστές.