Κοσμος

Μυστήριο με τη δολοφονία φωτορεπόρτερ στη Χιλή

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μυστήριο με τη δολοφονία φωτορεπόρτερ στη Χιλή. Πού επικεντρώνονται οι έρευνες.

Νεκρή βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στο διαμέρισμά της στο Σαντιάγο της Χιλής η φωτορεπόρτερ Αλμπερτίνα Μαριάνα Μαρτίνεζ Μπούργκος. Σύμφωνα με την Parisien που επικαλείται χιλιανά Μέσα, η Μπούργκος κάλυπτε «ενεργά» την κοινωνική αναταραχή στη χώρα ως ανεξάρτητη φωτορεπόρτερ. Από το διαμέρισμά της έλειπαν σκληροί δίσκοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τελευταία ανάρτηση της φωτορεπόρτερ στο Facebook ήταν στις 19 Νοεμβρίου. Στα κοινωνικά δίκτυα, η 38χρονη φέρεται να δημοσίευε εικόνες από της κρίσης που συγκλονίζει τη Χιλή εδώ και μερικές εβδομάδες.

 

 

Λίγες μέρες αργότερα, η φωτορεπόρτερ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion, φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις καθώς και άλλα πολύτιμα αντικείμενα  εξαφανίστηκαν από το σπίτι της. Όπως τόνισε η εισαγγελέας, οι αρχές περιμένουν την νεκροψία, αλλά διερευνούν την υπόθεση ως πιθανή ανθρωποκτονία.  Σύμφωνα με τις αρχές, η έρευνα επικεντρώνεται στην επίσκεψη ενός άνδρα στο σπίτι της νεαρής γυναίκας, τη νύχτα πριν τον θάνατό της.