Κοσμος

Έκλεισαν οι κάλπες στο Χονγκ Κονγκ με συμμετοχή ρεκόρ

Τα επίσημα αποτελέσματα δεν θα δημοσιευτούν έως τη Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές στο Χονγκ Κονγκ
Εκλογές στο Χονγκ Κονγκ / © EPA/JEROME FAVRE

Χονγκ Κονγκ: Έκλεισαν οι κάλπες των περιφερειακών εκλογών, όπου καταγράφηκε συμμετοχή ρεκόρ.

Οι κάλπες έκλεισαν στο Χονγκ Κονγκ για την εκλογή των περιφερειακών συμβουλίων, όπου αριθμός ρεκόρ ψηφοφόρων άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του.

Περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν έως τις 08.30 το πρωί τοπική ώρα (14.30 ώρα Ελλάδας), ήτοι τα δύο τρίτα των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Η συμμετοχή ήταν υψηλότερη σε συνοικίες, που βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Τα επίσημα αποτελέσματα δεν θα δημοσιευτούν έως τη Δευτέρα. Πολλοί θεωρούν ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν ενός είδους δημοψήφισμα για το κίνημα των μαζικών κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Η συμμετοχή ξεπέρασε το 70%

Η συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε το 70%, όπως ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των ψηφοφόρων για αυτές τις τοπικές εκλογές και ενώ συνεχίζεται για έκτο μήνα το πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας στην πρώην βρετανική αποικία.

Περίπου 2,94 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, σε σύνολο εγγεγραμμένων 4,13 εκατομμύρια. Στις προηγούμενες εκλογές του 2015 η συμμετοχή έφτασε το 47%.

Το φιλοδημοκρατικό κίνημα είχε ως στόχο να χρησιμοποιήσει αυτές τις εκλογές ώστε να εντείνει τις πιέσεις στις τοπικές αρχές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ